Coronaviruset skapar oro
– Fespa vidtar åtgärder

Fespa-mässan hålls i år i Madrid 24-27 mars. Bilden är från fjolårets mässa i München.

Fespa-organisationen agerar för att minimera riskerna att coronaviruset sprider sig bland besökarna och utställarna på mässan i Madrid.

SARS-CoV-2, eller coronaviruset som det heter i folkmun, har skapat oro bland utställare och besökare som deltar på FESPA Global Print Expo 2020 i Madrid. Mässarrangören meddelar att de tar oron på största allvar och att säkerheten under mässan som pågår 24-27 mars har högsta prioritet.

Måste redovisa dokumentation

Sedan 20 februari har arrangören börjat vidta proaktiva åtgärder samt kontakta och ställa krav på alla utställningsföretag från Kina. Alla kinesiska företag måste lämna in dokumenterade bevis för att alla företrädare som deltar i utställningarna, inklusive underleverantörer, inte bott eller besökt Kina under någon tid efter den 5 mars i år – en tvåveckorsperiod före uppbyggnaden av utställningarna startar. De företag som inte lämnar dokumentation får inte delta på mässan. Fespa hänvisar i sin motivering till hälsa och välbefinnandet hos alla mässbesökare.

Vidtar åtgärder på plats

FESPA: s styrelse och projektledningsteam kommer aktivt också följa all utveckling som rör coronaviruset utifrån information som lämnas av WHO (World Health Organization). På plats under mässan samverkar Fespa med eventarrangören IFEMA och relevanta spanska myndigheter för ge besökarna support och guidning under evenemanget.

Sjukvård för insjuknade

Två sjukvårdsteam kommer också ge assistans under mässan. Vidare kommer hygienartiklar som tvål finnas uppställda i olika delar av lokalerna. Rengöringen i anläggningarna ska också ske i högre utsträckning, meddelar Fespa-organisationen.

Uppdatering: Arrangören har efter artikeln skrevs beslutat att ställa in mässan och  skjuta upp den på obestämd tid. Mer information kan läsas här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


”Tonerbaserat digitaltryck har en stark position på marknaden”

Med Imagepress C10010VP introducerar Canon efterföljaren till sin Imagepress C10000VP. Den nya serien består av två modeller och enligt tillverkaren erbjuder de mer automatisering och fler alternativ i mediahanteringen. Sign&Print pratar med Mark Lawn, chef för Professional print solutions på Canon Europe, om de nya skrivarna.

Publicerat av: 

Fakta om Sign&Print Connect

Välkommen som utställare på Sign&Print Connect 9–11 februari 2021

För första gången möts vi. Alla. Oavsett var vi bor. Oavsett om vi kan resa eller inte. Under tre dagar kopplar vi upp oss. Pratar och diskuterar. Tittar på produkter. Gör affärer. Deltar i seminarier. Tittar på hur andra gör – i andra företag, i andra länder.

Som utställare kan du visa allt – även de där stora maskinerna som svårligen låter sig flyttas. Och för en gångs skull träffar du kunder från hela landet – inte med slagsida på Stockholm. Och varken

Publicerat av: