Coronaviruset skapar oro – Fespa vidtar åtgärder

PUBLICERAD: 24 februari 2020
UPPDATERAD: 24 februari
Fespa-mässan hålls i år i Madrid 24-27 mars. Bilden är från fjolårets mässa i München.

Fespa-organisationen agerar för att minimera riskerna att coronaviruset sprider sig bland besökarna och utställarna på mässan i Madrid.

SARS-CoV-2, eller coronaviruset som det heter i folkmun, har skapat oro bland utställare och besökare som deltar på FESPA Global Print Expo 2020 i Madrid. Mässarrangören meddelar att de tar oron på största allvar och att säkerheten under mässan som pågår 24-27 mars har högsta prioritet.

Måste redovisa dokumentation

Sedan 20 februari har arrangören börjat vidta proaktiva åtgärder samt kontakta och ställa krav på alla utställningsföretag från Kina. Alla kinesiska företag måste lämna in dokumenterade bevis för att alla företrädare som deltar i utställningarna, inklusive underleverantörer, inte bott eller besökt Kina under någon tid efter den 5 mars i år – en tvåveckorsperiod före uppbyggnaden av utställningarna startar. De företag som inte lämnar dokumentation får inte delta på mässan. Fespa hänvisar i sin motivering till hälsa och välbefinnandet hos alla mässbesökare.

Vidtar åtgärder på plats

FESPA: s styrelse och projektledningsteam kommer aktivt också följa all utveckling som rör coronaviruset utifrån information som lämnas av WHO (World Health Organization). På plats under mässan samverkar Fespa med eventarrangören IFEMA och relevanta spanska myndigheter för ge besökarna support och guidning under evenemanget.

Sjukvård för insjuknade

Två sjukvårdsteam kommer också ge assistans under mässan. Vidare kommer hygienartiklar som tvål finnas uppställda i olika delar av lokalerna. Rengöringen i anläggningarna ska också ske i högre utsträckning, meddelar Fespa-organisationen.

Uppdatering: Arrangören har efter artikeln skrevs beslutat att ställa in mässan och  skjuta upp den på obestämd tid. Mer information kan läsas här.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Ruter kan köra stora bannerformat i sin nya press

Halländska tryckeriet investerar i en ny digitalpress från Fujifilm.
FotoJet-(92)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper