Till alla våra kunder

Detta gäller för sign&print mässan, promotion, vår journalistik och våra konferenser under april till september.

Efter att ha lyssnat på Tom Britton, som är professor vid Stockholms Universitet och forskar kring smittspridning samt Göran Bengtsson, som är professor i ekologi vid Lunds Universitet konkluderar jag att:

Covid-19 kommer att nå sin topp i Norden i april/maj för att klinga av under juni. Efter sommaren ska läget bli normalt igen.

För oss på AGI får det följande konsekvenser:

 

Våra konferenser

De konferenser vi skulle haft under våren och sommaren i Cap&Designs och 3DP:s regi ställs in respektive skjuts till hösten. Sponsorerna kan välja att få tillbaka sina pengar och sedan på nytt välja om de vill vara med när konferenserna blir aktuella.

 

Redaktionen

Redaktionen har just nu ett hårt tryck och vi har sällan haft så höga läsartal på våra artiklar som nu. Vi förstår att behovet av information är stort. Men vi vill inte bidra till smittspridning. Därför gäller följande kring reportage:

  • Vi kommer bara en person, som både gör reportage och fotograferar.
  • Vi tar inte i hand och vi befinner oss minst en meter från den vi intervjuar eller fotograferar.
  • Om vår medarbetare känner minsta sjukdomssymptom, oavsett vad det är, så kommer reportaget att göras via Skype. Samma sak om den vi ska besöka känner symptom.
  • Vi kommer inte, innan 1 juli, att resa utom Norden för några reportage. Men som sagt, gärna göra dem via Skype eller med hjälp av våra kollegor i andra länder.
  • Vi gör gärna reportage via telefon, där ni hjälper oss med foto. Vi räknar med att presentera mycket material som skulle lanserats på Fespa, Interpack eller Drupa.

 

Tyska nyhetsbrevet

Vårt tyska nyhetsbrev, signundprint.de, som skulle lanserats nu i april, kommer istället att starta den 1 augusti. Konceptet är samma som i Norden, men målgruppen är signföretag och tryckerier i Tyskland.

 

Sign, Print & Promotion i Oslo 16-17 september

Den norska Sign, Print & Promotion mässan kommer att genomföras den 16 och 17 september som planerat. Vår – och ovanstående professorers – bedömning är att vi då, med god marginal, slipper smittspridning.

Eftersom det inte varit några mässor under våren och sommaren, ser vi ett stort behov av att mötas. Vi kommer därför att lägga in extra mötesplatser – bland annat ett speciellt Fespa Café. Vi kommer också att lägga extra energi på svenska och norska seminarier som pratar om strategier och vägar framåt när kassan är tajt.

  • Eftersom vi vet att många är osäkra kring läget, så gäller för alla nyteckningar på mässan, att man nu betalar 5500 kronor i anmälningsavgift och sedan fritt kan avboka fram till 1 juli. Även de som redan är inbokade kommer först att få faktura på resterande belopp i början av juli. Här är aktuell hallplan.
  • Bokning av hotellrum på Marriott hotellet vid mässan kan nu göras för 990 kronor per natt. Rummen kan fritt avbokas fram till 24 timmar innan ankomst. Använd denna länk.
  • Vi har gjort i ordning en del av mässan speciellt för Promotionföretag. Detta eftersom de har samma målgrupp som Sign&Print, nämligen signföretag, tryckerier, event- och reklambyråer som återförsäljare i hela Norge och Sverige.

Denna del är helt nyckelfärdig, med monter, matta, el-uttag, spotlights på väggar, stolar, bord och trådlöst internet. Kostar från 24 900 till 34 900 kronor.

Naturligtvis kan även andra företag, som vill ha en nyckelfärdig monter, boka in sig här.

 

Avslutning

Låt mig avsluta med några personliga ord.

Jag har arbetat över 40 år i branschen, med fotosättning, repro, lite grann tryckning och en hel del planering och arbetsledning, innan jag kom till AGI för 26 år sedan.

Jag vill absolut inte förringa det som sker i världen nu. Men jag vill, med ålderns rätt, säga att vi haft många stora och dramatiska kriser i den här branschen. Och överlevt. För det här är en underbar industri där vi förser våra medmänniskor med kunskap, färg och glädje i vardagen. Låt inte Corona ta den stoltheten ifrån oss..

Peter Ollén, Publisher, chefredaktör och grafonom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: