Automatiserad stationshäft växlar upp tempot

Primera Pro. Foto: Müller Martini

Primera Pro. Foto: Müller Martini

Müller Martini lanserar en ny stationshäft, Primera Pro. Maskinen har en kapacitet att producera 14 000 exemplar i timmen och kommer med en automatiserad trekantstrimmer.

Bara en månad efter att Müller Martini släppte den nya stationshäften Prinova, som klarar 9 000 exemplar i timmen, kommer nu den större modellen Primera Pro. Det som skiljer Primera Pro från den tidigare modellen är bland annat att den kommer med ett mer automatiserat flöde och en ny trekantstrimmer.

Oberoende sektioner

Den nya trekantstrimmern är helt automatiserad, och med företagets Motion Control-teknik kan varje formataxel i maskinen justeras individuellt vid eventuella korrigeringar. Nytt med trimmern är att det inte längre finns några borstar i den för att styra arken, utan endast band som justeras automatiskt. Med mittsnittsanordningen kan den vänstra och högra produktsektionen justeras oberoende av varandra.

Alla inställningar som görs kan sparas på maskinens centrala kontrollpanel som visualiseras via en stor pekskärm. Detta underlättar vid till exempel avbrutna jobb eller om något måste repeteras. Något som kan spara mycket tid i produktionsprocessen, skriver tillverkaren i ett pressmeddelande.

Automation i fokus

Alla inställningar som görs kan sparas på maskinens centrala kontrollpanel som visualiseras via en stor pekskärm. Detta underlättar vid till exempel avbrutna jobb eller om något måste repeteras. Inställning av format- och tjocklek samt produktcentrering sker automatiskt. Något som kan spara mycket tid i produktionsprocessen, skriver tillverkaren i ett pressmeddelande.

Företaget har breddat sin Motion Control-teknik för hela maskinen, vilket innebär minskade jobbinställningar för operatören. Primera Pro lämpar sig för både korta och långa körningar, enligt Müller Martini.

Müller Martinis digitala showroom öppnar den 30 november och kommer därefter kunna besökas dygnet runt årets alla dagar, skriver företaget i ett pressmeddelande. Foto: Müller Martini

Müller Martinis digitala showroom öppnar den 30 november och kommer därefter kunna besökas dygnet runt årets alla dagar, skriver företaget i ett pressmeddelande. Foto: Müller Martini

Bjuder in till digitalt showroom

Under årets digitala mässa The Printing Expo Virtual Exhibition med start den 30 november, kommer Müller Martini öppna upp dörrarna till deras digitala showroom.

Här ska besökare kunna hämta mer information om de två nya stationshäftarna Prinova och Primera Pro. Enligt företaget kommer de nyheter som egentligen skulle ha demonstrerats under Drupa-mässan istället att presenteras i deras showroom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Trendspaning: Så ser framtidens bokmarknad ut

Intergrafs webbinarium “”Shaping the furture of books” hade över 200 deltagare från mer än 25 länder. De fick höra om situationen på bokmarknaden såväl som om perspektiven sett från en boktryckare respektive en förläggare i en post-pandemisk värld. Många viktiga ämnen behandlades – från vikten av automatisering, mindre upplagor och minskning av lagerhållning till hållbarhet, “djup” läsning och prenumerationslösningar.

Publicerat av: