Automatiserad stationshäft växlar upp tempot

PUBLICERAD: 16 november 2020
UPPDATERAD: 16 november
Primera Pro. Foto: Müller Martini
Primera Pro. Foto: Müller Martini

Müller Martini lanserar en ny stationshäft, Primera Pro. Maskinen har en kapacitet att producera 14 000 exemplar i timmen och kommer med en automatiserad trekantstrimmer.

Bara en månad efter att Müller Martini släppte den nya stationshäften Prinova, som klarar 9 000 exemplar i timmen, kommer nu den större modellen Primera Pro. Det som skiljer Primera Pro från den tidigare modellen är bland annat att den kommer med ett mer automatiserat flöde och en ny trekantstrimmer.

Oberoende sektioner

Den nya trekantstrimmern är helt automatiserad, och med företagets Motion Control-teknik kan varje formataxel i maskinen justeras individuellt vid eventuella korrigeringar. Nytt med trimmern är att det inte längre finns några borstar i den för att styra arken, utan endast band som justeras automatiskt. Med mittsnittsanordningen kan den vänstra och högra produktsektionen justeras oberoende av varandra.

Alla inställningar som görs kan sparas på maskinens centrala kontrollpanel som visualiseras via en stor pekskärm. Detta underlättar vid till exempel avbrutna jobb eller om något måste repeteras. Något som kan spara mycket tid i produktionsprocessen, skriver tillverkaren i ett pressmeddelande.

Automation i fokus

Alla inställningar som görs kan sparas på maskinens centrala kontrollpanel som visualiseras via en stor pekskärm. Detta underlättar vid till exempel avbrutna jobb eller om något måste repeteras. Inställning av format- och tjocklek samt produktcentrering sker automatiskt. Något som kan spara mycket tid i produktionsprocessen, skriver tillverkaren i ett pressmeddelande.

Företaget har breddat sin Motion Control-teknik för hela maskinen, vilket innebär minskade jobbinställningar för operatören. Primera Pro lämpar sig för både korta och långa körningar, enligt Müller Martini.

Müller Martinis digitala showroom öppnar den 30 november och kommer därefter kunna besökas dygnet runt årets alla dagar, skriver företaget i ett pressmeddelande. Foto: Müller Martini
Müller Martinis digitala showroom öppnar den 30 november och kommer därefter kunna besökas dygnet runt årets alla dagar, skriver företaget i ett pressmeddelande. Foto: Müller Martini
Bjuder in till digitalt showroom

Under årets digitala mässa The Printing Expo Virtual Exhibition med start den 30 november, kommer Müller Martini öppna upp dörrarna till deras digitala showroom.

Här ska besökare kunna hämta mer information om de två nya stationshäftarna Prinova och Primera Pro. Enligt företaget kommer de nyheter som egentligen skulle ha demonstrerats under Drupa-mässan istället att presenteras i deras showroom.

Läs vidare

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Stor skärbordsspecial: Borden blir större och mer automatiska

Skärbord återfinns hos allt fler grafiska företag. Flatbed-skärteknologin rymmer många möjligheter för efterbehandling av specialmedier. Effektiviseringen och automatiseringen ger snabb tillväxt.
cut_02

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)