Signcom: ”Bara fantasin som sätter begränsningen”

PUBLICERAD: 18 november 2020
UPPDATERAD: 18 november
Mimaki 3DUJ-2207. Foto: Mimaki
3d-skrivaren Mimaki 3DUJ-2207. Foto: Mimaki

Mimaki lanserar en ny uv inkjet 3d-skrivare för fullfärgsutskrifter. Maskinen ska enligt återförsäljaren Signcom ha ett attraktivt pris som öppnar upp för fler att använda tekniken. 

Från och med januari 2021 ska Mimakis nya 3d-skrivare 3DUJ-2207 äntra marknaden. Enligt tillverkaren, som också levererar storformatsskrivare och skärplottrar, väntas efterfrågan öka på utskriftstjänster som kan leverera färgutskrifter.

Mindre storlek

Simon Nyman, produktchef hos Signcom som är återförsäljare för Mimaki i Norden, öppnar priset på den nya 3d-skrivaren upp för fler att kunna investera i tekniken:

– Tack vare den mindre storleken blir det ett lägre pris på denna nya 3DUJ-2207, vilket motsvarar ungefär en femtedel jämfört med 3DUJ-553. Därmed blir kompakta 3DUJ-2207 ett alternativ för allt fler som söker en HD-fullfärgs 3d-skrivare. Nu blir det möjligt för många som i dag bara drömmer om en sådan här maskin att kunna realisera drömmarna tack vare det mycket attraktiva priset.

Simon Nyman, produktchef hos Signcom, återförsäljare för Mimaki i Norden.
Exempel på typiska slutkunder är promotionföretag som vill ta en ny inriktning, arkitektbyråer och stadsplanerare samt tillverkningsindustrin, enligt Signcoms produktchef Simon Nyman.
Färg direkt i utskriften

Tekniken i 3DUJ-2207 bygger på en uv-härdande bläckstrålemetod, vilket även betyder att färg tillsätts direkt i komponenten. Enligt Signcom är detta användbart för till exempel utveckling av figur- och leksaksmönster, arkitektoniska modeller, hushållsapparater med mera. 3d-skrivare passar lämpar sig också för småskalig produktion av samlingsfigurer, modeller inom utbildning, arkitektur, sjukvård och design.

– Vi printar i ett ABS-likt material i tio miljoner färger. Det är egentligen fantasin som sätter begränsningen på vad du kan göra. En stor växande marknad är print av figurer från tv-spel och liknande men även all form av prototyptillverkningen är möjlig, allt från produkter till landskap och byggnader i fullfärg.

Utskriftsstorleken för 3DUJ-2207 är 203 x 203 x 76 millimeter till skillnad från Mimakis lite större 3d-skrivarmodell 3DUJ-553, som Sign&Print har skrivit om tidigare och som klarar 508 x 508 x 305 millimeter.

Läs vidare

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Nya möjligheter när Fespa återvänder till Amsterdam

Fespa Global Print Expo hölls så sent som i oktober 2021 i Amsterdam. I vår gör mässan comeback i staden och på RAI Exhibition Centre. 
Fespa Amsterdam pressbild

UV-printing i fokus under innovationsdagar

Mimaki bjuder i slutet av oktober in till sitt digitala event Global Innovation Days. Det närmaste halvåret kommer företaget även att bjuda in till lokala fysiska events under det nya konceptet Application Days.
Mimaki Global Innovation 1600

Xerox drar sig ur Drupa

Det är bara drygt ett halvår kvar till Drupa och det går redan nu att se vem som har bokat en viss monter. Men Xerox, som hade bokat en monter, har försvunnit från den interaktiva hallplanen.
drupa_flags-1

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera