Signcom: ”Bara fantasin som sätter begränsningen”

Mimaki 3DUJ-2207. Foto: Mimaki

3d-skrivaren Mimaki 3DUJ-2207. Foto: Mimaki

Mimaki lanserar en ny uv inkjet 3d-skrivare för fullfärgsutskrifter. Maskinen ska enligt återförsäljaren Signcom ha ett attraktivt pris som öppnar upp för fler att använda tekniken. 

Från och med januari 2021 ska Mimakis nya 3d-skrivare 3DUJ-2207 äntra marknaden. Enligt tillverkaren, som också levererar storformatsskrivare och skärplottrar, väntas efterfrågan öka på utskriftstjänster som kan leverera färgutskrifter.

Mindre storlek

Simon Nyman, produktchef hos Signcom som är återförsäljare för Mimaki i Norden, öppnar priset på den nya 3d-skrivaren upp för fler att kunna investera i tekniken:

– Tack vare den mindre storleken blir det ett lägre pris på denna nya 3DUJ-2207, vilket motsvarar ungefär en femtedel jämfört med 3DUJ-553. Därmed blir kompakta 3DUJ-2207 ett alternativ för allt fler som söker en HD-fullfärgs 3d-skrivare. Nu blir det möjligt för många som i dag bara drömmer om en sådan här maskin att kunna realisera drömmarna tack vare det mycket attraktiva priset.

Simon Nyman, produktchef hos Signcom, återförsäljare för Mimaki i Norden.

Exempel på typiska slutkunder är promotionföretag som vill ta en ny inriktning, arkitektbyråer och stadsplanerare samt tillverkningsindustrin, enligt Signcoms produktchef Simon Nyman.

Färg direkt i utskriften

Tekniken i 3DUJ-2207 bygger på en uv-härdande bläckstrålemetod, vilket även betyder att färg tillsätts direkt i komponenten. Enligt Signcom är detta användbart för till exempel utveckling av figur- och leksaksmönster, arkitektoniska modeller, hushållsapparater med mera. 3d-skrivare passar lämpar sig också för småskalig produktion av samlingsfigurer, modeller inom utbildning, arkitektur, sjukvård och design.

– Vi printar i ett ABS-likt material i tio miljoner färger. Det är egentligen fantasin som sätter begränsningen på vad du kan göra. En stor växande marknad är print av figurer från tv-spel och liknande men även all form av prototyptillverkningen är möjlig, allt från produkter till landskap och byggnader i fullfärg.

Utskriftsstorleken för 3DUJ-2207 är 203 x 203 x 76 millimeter till skillnad från Mimakis lite större 3d-skrivarmodell 3DUJ-553, som Sign&Print har skrivit om tidigare och som klarar 508 x 508 x 305 millimeter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *