Marabu lägger till opak vit i färgserie

Marabu har lagt till en ny opak vit färg i Tampa Glass-serien. Foto: Marabu/Skärmdump

Tryckfärgstillverkaren Marabu har utvecklat en ny opak vit tampo- och screentrycksfärg. Tampa Glass TPGL 170 Opaque White är lämplig för användning på glas, keramik, metall och liknande ytor och ska ge hög opacitet och en särskilt “vitare vit”.

Enligt Marabu har Tampa Glass TPGK 170 Opaque White en mer blå snarare än en gulaktig nyans och framstår därför som särskilt ljus. Tryckfärgen ska vara enkel att använda för både tampong- och screentryck och efter korrekt användning har den hög vidhäftning och täckning samtidigt som den är smutsfri och reptålig. Efter den rekommenderade 30 minuters härdningen av tryckfärgen vid 140 grader Celsius är produkterna till och med diskmaskinssäkra och motståndskraftiga mot kemiska påfrestningar.

Enligt tillverkaren är Tampa Glass TPGL-färgserien från Marabu främst anpassad för användning till olika reklam- och promotionprodukter för inomhusbruk. Enligt Marabu fungerar färgen bra i tryckprocessen och kan också användas för för att trycka i höga hastigheter. Trycket ska ha ett lysande och något blankt utseende.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Udda fågel i tryckeribranschen: ”Vi gillar problemlösning”

Hos Passet Screen sköter Bengt Pettersson det analoga trycket och sonen Anders kör digital storformat. Deras två avdelningar bidrar till synergieffekter och specialtryck dem emellan. Plantrycket växer och har svängt mer åt att trycka förpackningslådor till e-handeln, men på senare år har digitaltrycket seglat upp försäljningsmässigt hack i häl.

Publicerat av: 

Plastexperten: Tunt underlag för gröna påståenden

Emma Strömberg är plastexpert på oberoende forskningsinstitutet IVL Svenska miljöinstitutet AB och docent i polymera material. Hon har tittat på om det gjorts någon specifik forskning på pvc-vinyler eller pvc-fria alternativ, men det visar sig att det är knapert med forskningsrapporter om detta.

Publicerat av: