Marabu lägger till opak vit i färgserie

PUBLICERAD: 3 mars 2021
UPPDATERAD: 3 mars
Marabu har lagt till en ny opak vit färg i Tampa Glass-serien. Foto: Marabu/Skärmdump

Tryckfärgstillverkaren Marabu har utvecklat en ny opak vit tampo- och screentrycksfärg. Tampa Glass TPGL 170 Opaque White är lämplig för användning på glas, keramik, metall och liknande ytor och ska ge hög opacitet och en särskilt ”vitare vit”.

Enligt Marabu har Tampa Glass TPGK 170 Opaque White en mer blå snarare än en gulaktig nyans och framstår därför som särskilt ljus. Tryckfärgen ska vara enkel att använda för både tampong- och screentryck och efter korrekt användning har den hög vidhäftning och täckning samtidigt som den är smutsfri och reptålig. Efter den rekommenderade 30 minuters härdningen av tryckfärgen vid 140 grader Celsius är produkterna till och med diskmaskinssäkra och motståndskraftiga mot kemiska påfrestningar.

Enligt tillverkaren är Tampa Glass TPGL-färgserien från Marabu främst anpassad för användning till olika reklam- och promotionprodukter för inomhusbruk. Enligt Marabu fungerar färgen bra i tryckprocessen och kan också användas för för att trycka i höga hastigheter. Trycket ska ha ett lysande och något blankt utseende.

 

Läs vidare

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Noll33 Screen i konkurs – köps tillbaka av grundarna

Noll33 Screen AB har gått i konkurs. Företaget med cirka 35 anställda har verksamhet i Borås och Norsborg utanför Stockholm.
Noll33-1-scaled-1

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Vernissage för energifull affischtävling under mässan

Under Sign&Print-mässan blir det vernissage av de 170 tävlingsbidragen i affischtävlingen Printpower Award. Årets tema är energi.
– Jag ville trycka med screentryck, som jag tycker ger en annan hantverkskänsla än digitaltryck, säger vinnaren Simon Hennerfors om sitt bidrag "Bad energy".
Affischtävling1

Senaste nytt

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Tryckcentrum växer digitalt genom förvärv

Tryckcentrum i Blekinge förvärvar Altefur Development och den 1 mars öppnas en ny avdelning som kommer att fokusera på digital kommunikation.
Tryckcentrum

Profilföretaget Printer gör satsning i Finland

Brover Group-ägda Printer, e-handlare inom reklam- och trycksaker, har verkat på den svenska marknaden under några år. Nu tar företaget steget över Östersjön och går in i grannlandet Finland.
Printer Finland