Marabu lägger till opak vit i färgserie

Marabu har lagt till en ny opak vit färg i Tampa Glass-serien. Foto: Marabu/Skärmdump

Tryckfärgstillverkaren Marabu har utvecklat en ny opak vit tampo- och screentrycksfärg. Tampa Glass TPGL 170 Opaque White är lämplig för användning på glas, keramik, metall och liknande ytor och ska ge hög opacitet och en särskilt “vitare vit”.

Enligt Marabu har Tampa Glass TPGK 170 Opaque White en mer blå snarare än en gulaktig nyans och framstår därför som särskilt ljus. Tryckfärgen ska vara enkel att använda för både tampong- och screentryck och efter korrekt användning har den hög vidhäftning och täckning samtidigt som den är smutsfri och reptålig. Efter den rekommenderade 30 minuters härdningen av tryckfärgen vid 140 grader Celsius är produkterna till och med diskmaskinssäkra och motståndskraftiga mot kemiska påfrestningar.

Enligt tillverkaren är Tampa Glass TPGL-färgserien från Marabu främst anpassad för användning till olika reklam- och promotionprodukter för inomhusbruk. Enligt Marabu fungerar färgen bra i tryckprocessen och kan också användas för för att trycka i höga hastigheter. Trycket ska ha ett lysande och något blankt utseende.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *