Storbildsbolaget ska leverera inom 48 timmar

Storbildsbolagets vd Jonas Hellke har höga förväntningar på företagets automatiseringsresa. Foto: Pressbild

Tryckeriet i Helsingborg investerar 1,5 miljoner kronor för att automatisera sina filflöden. Målsättningen är att kunna leverera färdiga produkter till kunderna inom två dygn.

Jonas Hellke, vd för Storbildsbolaget i Helsingborg, säger att han har stora förväntningar på att kunna snabba på tryckeriets leveranser tack vare ett effektivare flöde genom produktionen. Det ligger även i linje med företagets mål att öka omsättningen från 40 till 60 miljoner på tre år, något Sign&Print tidigare har rapporterat om.

– En automatisering ger oss möjlighet att samtrycka fler mindre beställningar och därmed bli mer kostnadseffektiva, vilket i sin tur både är hållbart och ger ett lägre slutpris, säger Jonas Hellke.

Ett snabbare flöde

Investeringen uppgår till 1,5 miljoner kronor. Tanken är att kunden på ett enkelt och smidigt sätt ska kunna skicka in sin förfrågan till Storbildsbolagets webbshop och omgående få återkoppling med pris och leveranstid. Under tiden görs samtidigt en snabb bedömning av inskickat tryckoriginal. Filen skickas sedan vidare till rätt printkö.

Fördel för kunden

Enligt Storbildsbolaget kommer satsningen ge tidsmässiga fördelar för kunden, högre kvalitet, en säkrare produktion och en bättre helhetsupplevelse. Målet är att kunden ska kunna få sina tryckta produkter levererade inom 48 timmar.

Partner i processen

Företaget har valt NI Solutions som samarbetspartner i implementeringen.

– Storbildsbolaget har bestämt sig för att ta ett helhetsgrepp på sin automatiseringsresa och tar hela flödet från inkommande order och filer ända ut till produktion i ett samlat projekt. Det tycker vi är ett bra beslut, då nyckeln till äkta automatisering sitter i att få flödena att kommunicera med affärssystemet. Vi ser fram emot att vara en partner till Storbildsbolaget på denna spännande resa, säger Magnus Lundgren, Division Manager på NI Solutions.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Udda fågel i tryckeribranschen: ”Vi gillar problemlösning”

Hos Passet Screen sköter Bengt Pettersson det analoga trycket och sonen Anders kör digital storformat. Deras två avdelningar bidrar till synergieffekter och specialtryck dem emellan. Plantrycket växer och har svängt mer åt att trycka förpackningslådor till e-handeln, men på senare år har digitaltrycket seglat upp försäljningsmässigt hack i häl.

Publicerat av: 

Plastexperten: Tunt underlag för gröna påståenden

Emma Strömberg är plastexpert på oberoende forskningsinstitutet IVL Svenska miljöinstitutet AB och docent i polymera material. Hon har tittat på om det gjorts någon specifik forskning på pvc-vinyler eller pvc-fria alternativ, men det visar sig att det är knapert med forskningsrapporter om detta.

Publicerat av: