De blir först i Norden med Colorstream 8000

PUBLICERAD: 15 juni 2021
UPPDATERAD: 15 juni
KGM Datadistribution investerar i Canons Colorstream 8000. Foto: Pressbild

Canons flaggskepp på rullsidan för stora produktionsvolymer har funnit sin första placering. Den hamnar hos KGM Datadistribution.
– Det är väldigt roligt att vi är först i Norden med den här printern, säger vd:n Mia Steen.

KGM Datadistribution är bekanta med Canons rulle till rulle-skrivare sedan tidigare. En äldre Colorstream-modell står i maskinparken i Sundsvall. Nu är beslutet taget att en Colorstream 8160 ska installeras i verksamheten. Trots att företaget med sin stora digitaltrycksproduktion varken testkört eller ens sett maskinen med egna ögon är övertygelsen att de valt rätt. Alla överväganden kring maskinen har skett digitalt på distans på grund av de svårigheter som pandemin har fört med sig.

– Med de tekniska framstegen som gjorts ser vi flera positiva aspekter, både kvalitetsmässigt, ekonomiskt och ur miljöhänseende. Vi verkar på en marknad där varje öre räknas och nu får vi en maskin som kan producera stora mängder högkvalitativt digitaltryck med så lite material som möjligt, eftersom den använder mindre bläck och ger mindre svinn. Dessutom har vi erfarenhet av att Canons skrivare har stor tillförlitlighet, säger Mia Steen.

Analogt eller digitalt

Behovet av analog produktion är stort, trots allt tal om digitalisering, enligt Mia Steen.

– Det är upp till våra slutkunder hur de väljer att kommunicera, och det viktiga är att vi kan leverera både analoga och digitala flöden med god kvalitet.

Matteus Celinski, landschef för Canon Sverige gläds åt den första installationen i Sverige av toppmodellen Colorstream 8000.

Inkjetserien för höga volymer, som Sign&Print tidigare har skrivit om, är en vidareutveckling av ColorStream 6000 och har en utskriftsupplösning på 1200 dpi och variabel droppstorlek. ColorStream 8000 finns i två varianter som kan köra 133 respektive 160 meter per minut.

En betydelsefull installation

Enligt Matteus Celinski, landschef för Canon Sverige sätter ColorStream 8000-serien en helt ny standard för miljöer med stora produktionsvolymer. Produktiviteten – kvalitet, effektivitet och hastighet –  har förbättrats och allt som kan automatiseras har blivit automatiserat.

Han menar att maskinaffären som nu gått i lås är betydelsefull för båda parter:

– Den här affären stärker vår position som den största leverantören inom transaktionsprint, direktreklam och adresserade utskick. För KGM ger den ett teknologiskt och kvalitetsmässigt försprång på marknaden, säger Matteus Celinski.

 

 

 

 

Läs vidare

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
FotoJet-(76)

Xerox stoppar produktionen av iGen och Nuvera

Xerox är på väg att omdefiniera sin position på marknaden, meddelar de i ett pressmeddelande.
xerox_igen

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)