De blir först i Norden med Colorstream 8000

KGM Datadistribution investerar i Canons Colorstream 8000. Foto: Pressbild

Canons flaggskepp på rullsidan för stora produktionsvolymer har funnit sin första placering. Den hamnar hos KGM Datadistribution.
– Det är väldigt roligt att vi är först i Norden med den här printern, säger vd:n Mia Steen.

KGM Datadistribution är bekanta med Canons rulle till rulle-skrivare sedan tidigare. En äldre Colorstream-modell står i maskinparken i Sundsvall. Nu är beslutet taget att en Colorstream 8160 ska installeras i verksamheten. Trots att företaget med sin stora digitaltrycksproduktion varken testkört eller ens sett maskinen med egna ögon är övertygelsen att de valt rätt. Alla överväganden kring maskinen har skett digitalt på distans på grund av de svårigheter som pandemin har fört med sig.

– Med de tekniska framstegen som gjorts ser vi flera positiva aspekter, både kvalitetsmässigt, ekonomiskt och ur miljöhänseende. Vi verkar på en marknad där varje öre räknas och nu får vi en maskin som kan producera stora mängder högkvalitativt digitaltryck med så lite material som möjligt, eftersom den använder mindre bläck och ger mindre svinn. Dessutom har vi erfarenhet av att Canons skrivare har stor tillförlitlighet, säger Mia Steen.

Analogt eller digitalt

Behovet av analog produktion är stort, trots allt tal om digitalisering, enligt Mia Steen.

– Det är upp till våra slutkunder hur de väljer att kommunicera, och det viktiga är att vi kan leverera både analoga och digitala flöden med god kvalitet.

Matteus Celinski, landschef för Canon Sverige gläds åt den första installationen i Sverige av toppmodellen Colorstream 8000.

Inkjetserien för höga volymer, som Sign&Print tidigare har skrivit om, är en vidareutveckling av ColorStream 6000 och har en utskriftsupplösning på 1200 dpi och variabel droppstorlek. ColorStream 8000 finns i två varianter som kan köra 133 respektive 160 meter per minut.

En betydelsefull installation

Enligt Matteus Celinski, landschef för Canon Sverige sätter ColorStream 8000-serien en helt ny standard för miljöer med stora produktionsvolymer. Produktiviteten – kvalitet, effektivitet och hastighet –  har förbättrats och allt som kan automatiseras har blivit automatiserat.

Han menar att maskinaffären som nu gått i lås är betydelsefull för båda parter:

– Den här affären stärker vår position som den största leverantören inom transaktionsprint, direktreklam och adresserade utskick. För KGM ger den ett teknologiskt och kvalitetsmässigt försprång på marknaden, säger Matteus Celinski.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


De går grönt med polyestermaterial för digitaltryck

A.Berger Textiles har en lång historia, men från 1980-talet har företaget lagt fokus på polyestertextilier och en egen teknik att bestryka dem för digitaltryck. På Fespa la de ett extra fokus på polyestermaterial av återvunnen pet och sitt periodiska system som ska förenkla för kunder att beställa produkter i sortimentet.

Publicerat av: 

Bildspel: Andra dagen på Fespa

Efter en relativt lugn start på Fespa Global Print Expo så blev den andra dagen betydligt mer fartfylld med fler besökare i gångarna och montrarna. Såväl utställare som besökare vittnade om positiva tongångar och framtidstro efter en tuff tid under pandemin. Fespa-mässan pågår till fredag den 15 oktober.

Publicerat av: