De blir först i Norden med Colorstream 8000

PUBLICERAD: 15 juni 2021
UPPDATERAD: 15 juni
KGM Datadistribution investerar i Canons Colorstream 8000. Foto: Pressbild

Canons flaggskepp på rullsidan för stora produktionsvolymer har funnit sin första placering. Den hamnar hos KGM Datadistribution.
– Det är väldigt roligt att vi är först i Norden med den här printern, säger vd:n Mia Steen.

KGM Datadistribution är bekanta med Canons rulle till rulle-skrivare sedan tidigare. En äldre Colorstream-modell står i maskinparken i Sundsvall. Nu är beslutet taget att en Colorstream 8160 ska installeras i verksamheten. Trots att företaget med sin stora digitaltrycksproduktion varken testkört eller ens sett maskinen med egna ögon är övertygelsen att de valt rätt. Alla överväganden kring maskinen har skett digitalt på distans på grund av de svårigheter som pandemin har fört med sig.

– Med de tekniska framstegen som gjorts ser vi flera positiva aspekter, både kvalitetsmässigt, ekonomiskt och ur miljöhänseende. Vi verkar på en marknad där varje öre räknas och nu får vi en maskin som kan producera stora mängder högkvalitativt digitaltryck med så lite material som möjligt, eftersom den använder mindre bläck och ger mindre svinn. Dessutom har vi erfarenhet av att Canons skrivare har stor tillförlitlighet, säger Mia Steen.

Analogt eller digitalt

Behovet av analog produktion är stort, trots allt tal om digitalisering, enligt Mia Steen.

– Det är upp till våra slutkunder hur de väljer att kommunicera, och det viktiga är att vi kan leverera både analoga och digitala flöden med god kvalitet.

Matteus Celinski, landschef för Canon Sverige gläds åt den första installationen i Sverige av toppmodellen Colorstream 8000.

Inkjetserien för höga volymer, som Sign&Print tidigare har skrivit om, är en vidareutveckling av ColorStream 6000 och har en utskriftsupplösning på 1200 dpi och variabel droppstorlek. ColorStream 8000 finns i två varianter som kan köra 133 respektive 160 meter per minut.

En betydelsefull installation

Enligt Matteus Celinski, landschef för Canon Sverige sätter ColorStream 8000-serien en helt ny standard för miljöer med stora produktionsvolymer. Produktiviteten – kvalitet, effektivitet och hastighet –  har förbättrats och allt som kan automatiseras har blivit automatiserat.

Han menar att maskinaffären som nu gått i lås är betydelsefull för båda parter:

– Den här affären stärker vår position som den största leverantören inom transaktionsprint, direktreklam och adresserade utskick. För KGM ger den ett teknologiskt och kvalitetsmässigt försprång på marknaden, säger Matteus Celinski.

 

 

 

 

Läs vidare

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

Storaffär: Åtta45 köper flera nya Canon-pressar

Åtta45 genomför stora investeringar i både nya digitala toner- och inkjet-pressar från Canon. Bolaget räknar med att satsningarna kommer ge betydande konkurrensfördelar.
åtta45-webb

Ricoh lanserar snabb inkjet: "Ny standard inom automation"

Ricoh sätter stor fokus på automation med sin nya bläckstråleskrivare ProTM VC80000. Bolaget lovar framsteg och utveckling på parametrar som presstart, utskriftshastighet, kvalitetskontroll och färgkonsistens.
Ricoh

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R