Prepress-företag dalar i försäljning

Miller Graphics Scandinavia förbättrar rörelseresultatet men lyckas inte vända den negativa trenden i försäljningen.

Miller Graphics levererar tjänster som originalarbete, reprografi, konsulttjänster för diverse trycktekniker samt tillverkning av klichéer och mönsterhylsor. För fem år sedan uppgick omsättningen till 72 miljoner kronor och har sedan dess dalat successivt år för år. I bokslutet för verksamhetsåret 2020 minskade omsättningen jämfört med 2019. Från 64,6 miljoner till 58 miljoner kronor. Rörelseresultatet ökade från närmare 680 000 till 4,5 miljoner. Årets resultat landar på 241 000 kronor.

 

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Slut med oadresserad reklam i brevlådan

Postnord avvecklar sin verksamhet för oadresserad direktreklam (ODR) som riktar sig till hushåll. Det är inte längre en lönsam affär för företaget, som pekar på en prispressad marknad och stigande papperspriser som bakgrund till beslutet. Istället ska fokus ligga på mer målgruppsanpassad adresserad reklam.

Publicerat av: 

Planprint: ”En plattform med stora möjligheter för användaren”

Fujifilm har kraftsamlat för att ta fram en helt egenutvecklad storformatsportfölj till marknaden globalt. Spandex är ensam återförsäljare av Fujifilms storformatsskrivare i Sverige och produktansvarige Tomas Källroos ser stor potential för flatbädden Acuity Prime.

Publicerat av: 

Fansen lyfter företaget till framgång

Många företag vill synas på sociala medier, men för att lyckas gäller det att ha följare som snarare är fans än bara köpare. Det säger Niklas Kjärhus som hittat en särskild nisch genom att sälja dekaler till crosscyklar, och marknadsför sig till sina drygt 100 000 följare på Instagram.

Publicerat av: