Brobygrafiska startar utbildningar i höst

PUBLICERAD: 26 januari 2022
UPPDATERAD: 26 januari
Yrkeshögskolan Brobygrafiska i Sunne startar grafiska utbildningar i höst. Foto: Brobygrafiska

Brobygrafiska har beviljats yrkeshögskoleutbildningar för att utbilda morgondagens förpackningsdesigner, digital designer och grafiska formgivare.

I mycket hård konkurrens har Myndigheten för yrkeshögskolan återigen beviljat Brobygrafiskas YH-utbildningar; förpackningsdesigner och digital designer. Utbildningarna startar i höst. Det skriver Brobygrafiska på sin sajt.

Totalt hundra platser

Ytterligare en YH-utbildning har fått klartecken. Det gäller grafisk formgivare/tekniker. De tre utbildningarna innebär totalt 100 sökbara platser. Enligt skolan i Sunne är utbildningarna specialutformade utifrån de kompetenskrav branschen efterfrågar. Utbildningen till förpackningsdesigner har sammanlagt 30 platser, digital designer 35 platser och grafisk formgivare/tekniker 35 platser.

”Otroligt viktigt”

I samband med att beslutet från Myndigheten för yrkeshögskolan meddelades kommenterade Evelina Nilsson, verksamhetsansvarig på Brobygrafiska, nyheten på Linkedin:

”Dagens beslut från Myndigheten för yrkeshögskolan är otroligt viktigt för den fortsatta kompetensförsörjningen i våra branscher – som en av få skolor kvar inom den grafiska branschen och som en skola i framkant inom Data/IT så är vi på Brobygrafiska en nyckelspelare.”

Läs vidare

Zone Systems levererar 50-talsskyltar till tunnelbanestation

Zone Systems i Vadstena fick jobbet att tillverka skyltar i 1950-talsstil när tunnelbanestationen Hötorget i Stockholm restaureras till sitt ursprungsuppförande.
zone-systems

Antalis stärker på den baltiska marknaden

Antalis som är verksamma inom bland annat förpackning, visuell/grafisk kommunikation och kontorsvaror fortsätter att expandera internationellt. Det franska företaget förvärvar nu Pakella med bas i Litauen, en ledande aktör inom distribution av industri- och livsmedelsemballage i Lettland, Litauen och Estland.
Herve-Poncin-Chief-Executive-Officer-of-Antalis

Brandmästarens baseballjackor hett mode

Baseballjackor Sverige firar 20 år i år. Helsingborgsföretagets jackor bärs av allt från företag till föreningar, skolor och musiker från Mando Diao och Lasse Stefanz.
Baseballjackor

Han satsar 100 miljoner kronor på ny etikettproduktion

I det lilla samhället Kattarp, drygt en mil norr om Helsingborg, händer något märkligt. På en idyllisk lantbruksgård byggs en helt ny etikettproducerande verksamhet, helt från scratch, och stora pengar satsas.
sten

Senaste nytt

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w