Snabb limplotter sparar tid

PUBLICERAD: 5 oktober 2022
UPPDATERAD: 5 oktober
Dominik Jaworski på Felix Gluer tillsammans med Nicklas Vilain Jensen och Carsten Vilain Jensen på Convertec. Foto: Claes Nordström

Tiden då olika material limmas ihop för hand är förbi, enligt Convertec, som demonstrerar en XY-limplotter från Felix Gluer på Scanpack.

Carsten Vilain Jensen, vd på Convertec, berättar att istället för att ha en limavdelning på företaget, som kan kräva ett manskap på 3–4 personer, så är Felix Gluer ett bättre alternativ för att spara tid, komma ifrån repetitiva uppgifter samt tunga lyft. Felix Gluer är en XY-limplotter för limning av olika material som ska bli till olika slags konstruktioner, förpackningar och display- och expoprodukter i wellpapp, Reboard och andra material.

Lätt att komma igång med ett jobb

Han säger att det handlar om snabba inställningar, många automatiska funktioner och kameraavläsning som ger möjligheter för att snabbt börja limma olika typer av jobb.

– Den här är för att hjälpa folk att få en snabbare limning och det är lätt att komma igång. Det tar bara ett par sekunder för att programmera limningen. Något som blir extra viktigt när det gäller korta serier.

XY-limplottern från Felix Gluer. Foto: Claes Nordström
Säljer i Norden

Felix Gluer, baserade i Polen, har på relativt kort tid installerat 150 maskiner på marknaden, enligt Carsten Vilain Jensen. Convertec har skrivit ett samarbetsavtal med tillverkaren säljer nu Felix Gluer i Norden. Sedan tidigare är de återförsäljare av skärbord från Elitron.

Limplottrarna kommer i olika storlekar och de kan limma med både smältlim och kallim.

– Det ger de bästa förutsättningarna för till exempel ett starkt skyltställ.

 

Läs vidare

Skyltföretag har tillväxt i sikte

Efter två års samarbete förtätas Skyltfokus och HM Screen helt och hållet. Nu väntar namnbyte, bolagsfusion och satsningar.
Skyltfokus

En matchning med nya marknader i sikte

1 oktober gick NI Solutions ut med att de förvärvat Uniprint, en leverantör av bland annat mindre etikett- och specialskrivare. När det var dags för utställningen på Scanpack var det, förutom produkterna, också ett av de stora samtalsämnena. 
IMG_5567

Artikelserie: Pvc-fritt under lupp

ARTIKELSERIE. Pvc-fria folier är på frammarsch och efterfrågan ökar för varje år. De säljs ofta med lovord om att de...
Folier

Tryckeri i Skene ökar resultat

Markbladet Tryckeri minskade sin omsättning för 2020 marginellt medan rörelseresultatet ökade.

Senaste nytt

Standardiserade robotlösningar ska lyfta storformatsbranschen

Under de senaste åren har automatisering stått högt upp på önskelistan hos många skärbordskunder. Zünd Scandinavia har svarat genom att utveckla robotlösningar som kan uppfylla enskilda kunders specifika behov.
robot_zund_01a

Heidelberg Nordic: En kort svacka sen ljusnar det igen

Heidelberg Nordic rustar för en kort lågkonjunktur och förändringar på marknaden, men tror på en snabb vändning.
Heidelberg_01

Nize lägger många planer för 2023

Nize Equipment kom springande in i 2023 efter en hektisk avslutning på förra året. Det betyder att kursen ännu inte är satt för alla planer för det nya året, men en sak är säker, det blir fullt upp. 
nize_01

Screentryckarprofil har gått ur tiden

Jan Enberg, stark profil inom screentrycket i Sverige och internationellt, har gått bort. Föreningen Fespa Sweden minns sin hedersmedlem i en minnestext.
Jan-Enberg