Snabb limplotter sparar tid

PUBLICERAD: 5 oktober 2022
UPPDATERAD: 5 oktober
Dominik Jaworski på Felix Gluer tillsammans med Nicklas Vilain Jensen och Carsten Vilain Jensen på Convertec. Foto: Claes Nordström

Tiden då olika material limmas ihop för hand är förbi, enligt Convertec, som demonstrerar en XY-limplotter från Felix Gluer på Scanpack.

Carsten Vilain Jensen, vd på Convertec, berättar att istället för att ha en limavdelning på företaget, som kan kräva ett manskap på 3–4 personer, så är Felix Gluer ett bättre alternativ för att spara tid, komma ifrån repetitiva uppgifter samt tunga lyft. Felix Gluer är en XY-limplotter för limning av olika material som ska bli till olika slags konstruktioner, förpackningar och display- och expoprodukter i wellpapp, Reboard och andra material.

Lätt att komma igång med ett jobb

Han säger att det handlar om snabba inställningar, många automatiska funktioner och kameraavläsning som ger möjligheter för att snabbt börja limma olika typer av jobb.

– Den här är för att hjälpa folk att få en snabbare limning och det är lätt att komma igång. Det tar bara ett par sekunder för att programmera limningen. Något som blir extra viktigt när det gäller korta serier.

XY-limplottern från Felix Gluer. Foto: Claes Nordström
Säljer i Norden

Felix Gluer, baserade i Polen, har på relativt kort tid installerat 150 maskiner på marknaden, enligt Carsten Vilain Jensen. Convertec har skrivit ett samarbetsavtal med tillverkaren säljer nu Felix Gluer i Norden. Sedan tidigare är de återförsäljare av skärbord från Elitron.

Limplottrarna kommer i olika storlekar och de kan limma med både smältlim och kallim.

– Det ger de bästa förutsättningarna för till exempel ett starkt skyltställ.

 

Läs vidare

Anmäl dig till "Wrap & Remix by Antalis"

Antalis lanserar en helt ny tävling utöver det vanliga, med helt fantastiska priser att vinna. Bl.a en ikonisk 1965 Ford Mustang 350GT V8, HP Latex 630 Print & Cut eller VIP biljetter för Formel 1 Grand Prix i Italien. Tävlingen pågår från 1/2 till 30/6 2024.
3-main

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

V-TAB köper KB-MEDIA

Halländska digitaltryckeriet KBMEDIA uppgår i V-TAB men kommer finnas kvar som eget varumärke. Förhoppningen är en stark fullserviceaktör i regionen.
v-tab kbmedia

ZetaDisplay köper österrikiskt digitalt skyltföretag

Det digitala skyltföretaget ZetaDisplay gör ännu ett storförvärv i och med köpet av Österrikiska Peakmedia. Malmöföretaget vill vara drivande i konsolideringar på den europeiska marknaden inom digital signage.
ZetaDisplay-web

Senaste nytt

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Tryckcentrum växer digitalt genom förvärv

Tryckcentrum i Blekinge förvärvar Altefur Development och den 1 mars öppnas en ny avdelning som kommer att fokusera på digital kommunikation.
Tryckcentrum

Profilföretaget Printer gör satsning i Finland

Brover Group-ägda Printer, e-handlare inom reklam- och trycksaker, har verkat på den svenska marknaden under några år. Nu tar företaget steget över Östersjön och går in i grannlandet Finland.
Printer Finland