Eskils ökar tryckkapaciteten med B2-press

PUBLICERAD: 11 november 2022
UPPDATERAD: 14 november
Henric Wiklund, vd för Eskils Tryckeri. Foto: Claes Nordström

Lagom till jul levereras Eskils nya digitalpress. En investering som bäddar för variabeltryckta kartongförpackningar och mångsidigt tryck i stort.

Eskils Tryckeri i Borås fortsätter satsa på i HP Indigos digitala tryckteknik. I slutet av året installeras en HP Indigo 15K, av leverantören Visutechs serviceteam. Redan före jul är B2-pressen planerad att levereras. Henric Wiklund, vd för Eskils Tryckeri:

– Investeringen i en HP Indigo 15K är ytterligare en tydlig markering att Eskils Tryckeri fortsätter sin satsning inom den grafiska branschen med en toppmodern maskinpark för ett brett och högkvalitativt sortiment, säger han i ett uttalande.

Vitt och kartong

Eskils nya tryckpress klarar att variabeltrycka upp till 600 micron tjocka material. Det gör till exempel att företaget kan trycka förpackningar i kartong. Den kan också konfigureras med vit färg, HP Indigo ElectroInk Premium White, för att kunna trycka på ett mer varierat utbud av substrat såsom färgade papper, plast och transparenta material.

Specialfärger som finns att tillgå är till exempel Flourescent Pink och Invisible Yellow som endast syns när trycket belyses med en uv-lampa.

Eskils har ökad tryckkapacitet i sikte med en ny HP Indigo 15K, levererad av Visutech. Foto: Pressbild
Större färgrymd

Totalt finns sju färgverk i tryckpressen där orange, violett och grönt i kombination med CMYK-färgerna ger möjligheten att få en större färgrymd i trycket. Simuleringar av Pantone-färgskalan kan göras direkt i tryckpressen.

Eskils utvecklar verksamheten på fler områden, något Henric Wiklund tidigare berättat om i ett reportage i Sign&Print i september. Dels handlar det om en storformatssatsning med säljkontor och nyrekryteringar i Stockholm, dels ett nybyggt höglager och utveckling av digitala verktyg.

Läs vidare

Gibon bjuder in till öppet hus

Gibon i Borås bjuder in till Grafiska dagarna, 6–8 december, och bullar upp med förädlingsmöjligheter och efterbehandling till besökarna.
Gibon

Signcom breddar det pvc-fria utbudet

Signcom blir återförsäljare för Taya Groups pvc-fria bannermaterial i Kavalan-serien. De två parterna har ingått ett distributionssamarbete som börjar gälla omgående.
Signcom Kavalan

Först i Europa med prisbelönt flatbädd

Screenbolaget i Stockholm är först ut i Europa med Vanguards nya flatbäddsskrivare som premiärvisades på Fespa i maj. Investeringen ska möta förändrade marknadskrav och ett ökat behov av digital produktion i hög volym.
Oscar Lagerstedt_media

Gop utökar med pappersbaserat

Kungsbackaföretaget Gop får distributionsrätt i Skandinavien för två av Swedboards pappersbaserade premiumskivor för den grafiska displaybranschen. Avtalet ska innebära ett ännu bredare erbjudande av välkända varumärken inom detta segment. 
Gop Swedboard 2.1

Senaste nytt

Gibon bjuder in till öppet hus

Gibon i Borås bjuder in till Grafiska dagarna, 6–8 december, och bullar upp med förädlingsmöjligheter och efterbehandling till besökarna.
Gibon

Signcom breddar det pvc-fria utbudet

Signcom blir återförsäljare för Taya Groups pvc-fria bannermaterial i Kavalan-serien. De två parterna har ingått ett distributionssamarbete som börjar gälla omgående.
Signcom Kavalan

Först i Europa med prisbelönt flatbädd

Screenbolaget i Stockholm är först ut i Europa med Vanguards nya flatbäddsskrivare som premiärvisades på Fespa i maj. Investeringen ska möta förändrade marknadskrav och ett ökat behov av digital produktion i hög volym.
Oscar Lagerstedt_media

Gop utökar med pappersbaserat

Kungsbackaföretaget Gop får distributionsrätt i Skandinavien för två av Swedboards pappersbaserade premiumskivor för den grafiska displaybranschen. Avtalet ska innebära ett ännu bredare erbjudande av välkända varumärken inom detta segment. 
Gop Swedboard 2.1