Addbrand gör uppköp i Svedala

PUBLICERAD: 12 januari 2023
UPPDATERAD: 19 januari
Stellan Nilsson, vd för Svedala Block & Pennor, Patrik Sjölin, delägare och vd på Addbrand Sverige och Christer Nilsson, försäljningschef på Svedala Block & Pennor. Foto: Pressbild

Sortimentet hos Addbrand Sweden växer med företagsförvärv inom block och pennor.

Addbrand, nordisk grossist inom trycksaker, köper Svedala Block & Pennor. Företaget förklarar att förvärvet som blev klart 11 januari görs för att ytterligare utöka sortimentet och kompetensen inom block och pennor.

– Detta känns som ett fantastiskt bra steg för oss på Addbrand, säger Patrik Sjölin, delägare och vd på Addbrand Sverige i ett pressmeddelande och utvecklar:

– Vi jobbar redan idag med block och pennor och känner att det ska bli otroligt kul att erbjuda våra kunder ett betydligt större
sortiment. Vi får samtidigt tillgång till ett gäng väldigt kunniga och engagerade medarbetare.

Ett familjeföretag

Svedala Block & Pennor är ett familjeföretag med kontor, produktion och lager i Svedala i Skåne som omsätter cirka 15 miljoner kronor och har sju medarbetare. De erbjuder olika typer av block och pennor i sitt sortiment. Stellan Nilsson är ägare och vd:

– Att bli en del av Addbrand-koncernen känns som helt rätt steg för oss, säger han i ett uttalande.

– De synergier som detta ger är nödvändiga i en tuff marknad. Det ska samtidigt bli väldigt kul att kunna erbjuda nya webblösningar som vi saknar och som Addbrand är riktigt duktiga på.

Systerbolag i Norden

Addbrand har systerbolag i Norge och Danmark. Omsättningen uppgår till cirka 330 miljoner kronor och företagsgruppen har drygt 100 anställda. Bolaget grundades 1991 och har sedan dess vuxit både organiskt och genom förvärv.

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1