Exakta köper upp familjetryckeri

PUBLICERAD: 19 januari 2023
UPPDATERAD: 26 januari
Patrick Andersson, vd på Exakta Print, ser flera positiva effekter med förvärvet av Wiking Tryck. Foto: Pressbild

Förvärvet ger en starkare förankring i Malmö. Produktionen flyttas till Exaktas anläggning, enligt Patrick Andersson, vd på Exakta Print.

Exakta Print förvärvar 100 procent av Wiking Tryck, beläget med huvudkontor i Malmö. Familjetryckeriet har funnits sedan 1971, omsätter uppåt 20 miljoner kronor och har ett tiotal anställda. Enligt Exakta passar Wiking Tryck in i koncernen som hand i handske då företaget under alla år jobbat med stort fokus på kvalitet och kundnära relationer.

”Välrenommerat företag”
Vad betyder det här förvärvet för er?
– Det är ett anrikt företag i vår region. I samband med detta förvärv så flyttar vi nu produktionen till vår moderna produktionsanläggning på Brännögatan i Malmö. Det är ett välrenommerat företag med bra kundrelationer som gör att vi stärker vår position på vår lokala marknad, säger Patrick Andersson, vd på Exakta Print.
– Ett extra plus är att vi nu får ett antal nya väldigt kompetenta medarbetare till vår organisation. En satsning som också är viktig i en tid när återväxten i branschen börjar bli en bristvara.
Möta kunders behov

Exakta Print skriver även om förvärvet av Wiking Reklam i ett pressmeddelande.

”Genom förändringen tar vi ytterligare ett aktivt agerande för att leda den grafiska branschens utveckling, med syfte att möta kundernas nya behov inom grafisk kommunikation.”

Koncern med 260 anställda

Exakta-koncernen uppger att de med Wiking Tryck i koncernen totalt kommer att omsätta drygt 600 miljoner kronor och ha 260 anställda.

I Exakta Group ingår sedan tidigare bolagen Exakta Print, Exakta Profile, Exakta Brandhouse, Exakta Creative, Exakta Software, Exakta Store samt Exakta Photo. En komplett partner för kundens totala behov av grafisk kommunikation, enligt företagsgruppen.

Läs vidare

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar Scandraft

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar viscom-återförsäljaren Scandraft med huvudkontor i Mölnlycke. Samtidigt blir Anders Trillkott vd för hela koncernen.
Anders Trillkott

Signcom startar inspirerande evenemangsserie

Den grafiska återförsäljaren Signcom startar en serie med sammankomster för att inspirera skylt- print- och dekortillverkare till utveckling. Första temat handlar om hur UV-print kan revolutionera företagens arbete med fönsterdekor.
Simon-Nyman

Han prisas för arbete med kompetensförsörjning

Grafiska företagen tilldelar läraren Roger Kristiansson 2023 års utbildningspris. Han får utmärkelsen för sitt engagemang för eleverna och branschens kompetensförsörjning.
Utbildning2

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R