Landar i större lokaler på gamla flygfältet

Foto: Anja Degerholm
PUBLICERAD: 14 februari 2023
UPPDATERAD: 14 februari
Efter att en stor bygghandel flyttat ut hade lokalerna vid gamla Bulltofta flygplats stått tomma några år. De har renoverats sedan sensommaren 2022 för att anpassas till Printhuset Electras behov, berättar vd:n Jörgen Victor.

Printhuset Electra huserade tidigare centralt i Malmö, men trångboddhet har gjort att de nu flyttat till mer än dubbelt så stora lokaler vid gamla Bulltofta flygplats.

Tankarna på att flytta fanns redan för tre år sedan när Sign&Print besökte företaget i de tidigare lokalerna. Nu har alltså de planerna blivit verklighet.

Jörgen Victor, vd för Printhuset Electra.

– En av huvudanledningarna till att vi flyttade var att det hade blivit väldigt trångt på storformatsavdelningen. Efter flytten har den effektiva produktionsytan ökat från runt 500 till 1 300 kvadratmeter. Framför allt har den interna logistiken blivit väldigt mycket bättre i och med flytten, säger Jörgen Victor, vd för Printhuset Gruppen.

Han lyfter även fram tillgängligheten för besökande kunder och leverantörer som ett stort plus med att finnas i Malmös utkant med närhet till inre ringleden, istället för det trafikerade hamnområdet i centrum.

– En annan stor vinst för oss är hur positivt personalen upplever flytten, det har blivit lite av en nystart för oss alla. Lokalerna är ljusa och fräscha och det är breda gångar mellan maskinerna, säger Jörgen Victor.

Tillskott i Helsingborg

Digitaltryckeriet levererar det mesta inom tryck, allt ifrån vepor, rollups, skyltar och expomaterial till ritningar, mindre trycksaker samt fordons- och fönsterdekor. Storformatsproduktionen står för en betydande del av omsättningen. Förutom i Malmö finns produktion även i Lund, Eslöv och Helsingborg. Den sistnämnda enheten blev en del av Printhuset Gruppen för ett halvår sedan.

– Vi vill kunna ha en hög servicegrad och betjäna marknaden även i de norra delarna av Skåne.

Verksamheten på de tre andra orterna kommer inte att påverkas av Malmökontorets flytt utan flyter på som vanligt.

Kalle Ericsson jobbar på Printhuset Electras avdelning för digitaltryck, här med en Ricoh-press som ofta går varm.
Köpt in digital stans

Inför flytten har det gjorts ett par investeringar. En digitalpress från Xerox som trycker svartvitt har bytts ut mot en uppdaterad version från samma tillverkare. I höstas köptes även en ny digital stans in från kinesiska Jwei, levererad av Primotek, för att utöka kapaciteten när det gäller efterbearbetningen.

– Vi hade ett större Summa-bord sedan tidigare. Tanken med den nya maskinen är att den ska användas för att konturskära och toppstansa mindre kartonger och dekaler.

Några dagar efter att flyttlasset gått är det mesta igång igen i produktionen.

– Ungefär 90 procent är up and running, men det dröjer nog några veckor innan allt är injusterat och helt på plats, säger Jörgen Victor.

Printhuset Electras nya adress är Cederströmsgatan 1 i Malmö.

En digital stans från kinesiska Jwei är den senaste investeringen och den ska i dagarna installeras av leverantören Primotek.

Läs vidare

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Konica Minolta premiärvisade bjässe för B2+

Konica Minolta premiärvisade sin nya B2+ UV-inkjet, AccurioJet 60000 under Drupa. De visade också sin nya high chroma-maskin med en utvidgad färgrymd för riktigt iögonfallande kulörer.
FotoJet-(83)

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

De har vågat sätta punkt och börja med nya segment

Fyra Punkter har satsat på ett (drift)säkert kort när de investerat i en storformatsskrivare från Epson. Tryck på vinyl och storformat har blivit alltmer viktigt för mediebyrån i Värnamo som fyller 50 år i år.
FP1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper