Landar i större lokaler på gamla flygfältet

Foto: Anja Degerholm
PUBLICERAD: 14 februari 2023
UPPDATERAD: 14 februari
Efter att en stor bygghandel flyttat ut hade lokalerna vid gamla Bulltofta flygplats stått tomma några år. De har renoverats sedan sensommaren 2022 för att anpassas till Printhuset Electras behov, berättar vd:n Jörgen Victor.

Printhuset Electra huserade tidigare centralt i Malmö, men trångboddhet har gjort att de nu flyttat till mer än dubbelt så stora lokaler vid gamla Bulltofta flygplats.

Tankarna på att flytta fanns redan för tre år sedan när Sign&Print besökte företaget i de tidigare lokalerna. Nu har alltså de planerna blivit verklighet.

Jörgen Victor, vd för Printhuset Electra.

– En av huvudanledningarna till att vi flyttade var att det hade blivit väldigt trångt på storformatsavdelningen. Efter flytten har den effektiva produktionsytan ökat från runt 500 till 1 300 kvadratmeter. Framför allt har den interna logistiken blivit väldigt mycket bättre i och med flytten, säger Jörgen Victor, vd för Printhuset Gruppen.

Han lyfter även fram tillgängligheten för besökande kunder och leverantörer som ett stort plus med att finnas i Malmös utkant med närhet till inre ringleden, istället för det trafikerade hamnområdet i centrum.

– En annan stor vinst för oss är hur positivt personalen upplever flytten, det har blivit lite av en nystart för oss alla. Lokalerna är ljusa och fräscha och det är breda gångar mellan maskinerna, säger Jörgen Victor.

Tillskott i Helsingborg

Digitaltryckeriet levererar det mesta inom tryck, allt ifrån vepor, rollups, skyltar och expomaterial till ritningar, mindre trycksaker samt fordons- och fönsterdekor. Storformatsproduktionen står för en betydande del av omsättningen. Förutom i Malmö finns produktion även i Lund, Eslöv och Helsingborg. Den sistnämnda enheten blev en del av Printhuset Gruppen för ett halvår sedan.

– Vi vill kunna ha en hög servicegrad och betjäna marknaden även i de norra delarna av Skåne.

Verksamheten på de tre andra orterna kommer inte att påverkas av Malmökontorets flytt utan flyter på som vanligt.

Kalle Ericsson jobbar på Printhuset Electras avdelning för digitaltryck, här med en Ricoh-press som ofta går varm.
Köpt in digital stans

Inför flytten har det gjorts ett par investeringar. En digitalpress från Xerox som trycker svartvitt har bytts ut mot en uppdaterad version från samma tillverkare. I höstas köptes även en ny digital stans in från kinesiska Jwei, levererad av Primotek, för att utöka kapaciteten när det gäller efterbearbetningen.

– Vi hade ett större Summa-bord sedan tidigare. Tanken med den nya maskinen är att den ska användas för att konturskära och toppstansa mindre kartonger och dekaler.

Några dagar efter att flyttlasset gått är det mesta igång igen i produktionen.

– Ungefär 90 procent är up and running, men det dröjer nog några veckor innan allt är injusterat och helt på plats, säger Jörgen Victor.

Printhuset Electras nya adress är Cederströmsgatan 1 i Malmö.

En digital stans från kinesiska Jwei är den senaste investeringen och den ska i dagarna installeras av leverantören Primotek.

Läs vidare

Hundraåring knyter ihop etiketten och satsar vidare

Bok & Tryck i Bollnäs firar hundra år. En tryckerihistoria där nog ingen till en början hade trott att en stor del av verksamheten skulle vila på produktion av hängetiketter.
Bokotryck

Medvind för Vollsjö Tryck

Familjeföretaget har funnit sin nya grej med tryck av bipacksedlar. Nu backas satsningen upp med en ny tryckpress och en effektivare produktion.
Vollsjö_Jimmy

Rekyl växlar upp med t-shirttryck

Profilföretaget Rekyl är inte vilket företag som helst. Hjärtat finns hos alla veteraner som kämpat i krig och gjort utlandsinsatser för Sverige, men också hos Ukraina. T-shirttrycket är nu säkrat med egen produktion, och ett helt digitaliserat orderflöde från början till slut har tagit form.
framsidaRekyl

Framtidsutsikter och heta ämnen på printkonferens

Intergraf och NOPA:s årliga konferens Print Matters for the Future satte i år ljus på den senaste utvecklingen inom olika marknadssegment för trycksaker och förpackningar. Andra frågor i ropet var AI-utvecklingen och tryckeriernas miljöansvar.
Print-Matters-collage_webb

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8