Antalis köper storformatsleverantör

PUBLICERAD: 2 maj 2023
UPPDATERAD: 2 maj
Hervé Poncin, vd för Antalis. Foto: pressbild

Antalis har undertecknat ett bindande avtal om att förvärva Integart Group för att utöka sin marknadsandel på den snabbt växande marknaden för visuell kommunikation i Östeuropa.

Integart Group hade 2022 en omsättning på 42 miljoner euro och över 200 anställda. Det är en distributör av produkter för visuell kommunikation med huvudkontor i Polen och kontor i Tjeckien och Slovakien.

Integart Group, som grundades 1994, erbjuder ett brett utbud av storformatstryckmaterial, textilier, inredningslösningar och maskiner för olika branscher som media, inredning och inom byggindustrin.

”Förbättrar möjligheter”

Hervé Poncin, vd för Antalis, kommenterar förvärvet:

– Förvärvet av Integart Group kommer att stärka vår marknadsposition i Östeuropa och förbättra våra möjligheter att förverkliga vår tillväxtplan på marknaden för visuell kommunikation.

Om Antalis

Antalis är en del av den japanska koncernen Kokusai Pulp & Paper, som 2022 hade en global omsättning på 563,4 miljarder yen (ca 32 miljarder danska kronor).

Huvudkontoret ligger i Paris, Frankrike. Antalis har 3 800 anställda, 60 distributionscentraler och e-handelslösningar för att betjäna mer än 90 000 kunder i 29 länder.

Förvärvsaffären är beroende av att sedvanliga villkor uppfylls, inklusive godkännande av den polska konkurrensmyndigheten.

Läs vidare

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Papyrus visade upp wrappingfolier och ny canvas av plast från haven

Papyrus som riktar sig till hela den grafiska branschen visade bland annat upp sina wrappingfolier  som tagits fram efter intervjuer med användare. De visade också en canvas av återvunnen plast från haven.
F4725B8D-C27F-464C-A8DD-2F9F1652B6E6

Sign&Print-mässan har öppnat

2023 års upplaga av Sign&Print Scandinavia har nu slagit upp portarna. Under tre späckade mässdagar bjuds det på ett pärlband av produktlanseringar, intresseväckande seminarier och dessutom ska Sveriges bästa wrappare koras.
Fasad+flaggor2_S&P2023

"Roligt att få höra hur det går för våra medlemmar"

Fespa Swedens ordförande tycker att Sign & Print Scandinavia är ett sätt att både träffa medlemmar – och potentiella nya sådana. Föreningen framhåller också de personliga mötena som viktiga för att sprida kunskaper mellan branschkollegor.
Johan-Höckert-Fespa

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8