Hylte Tryck avvecklas – produktionen flyttas till ny ägare

PUBLICERAD: 9 november 2023
UPPDATERAD: 10 november
Lars Svensson, vd på Hylte tryck och Erik Mauritzon, vd på Åtta.45. Arkivoto: Sign&Print

Welandkoncernen säljer halländska Hylte Tryck till Åtta45. Produktionen och delar av personalen kommer flyttas över till den nya ägaren som öppnar nytt kontor i regionen.

Tryckeriproduktionen i Hyltebruk läggs ner sista december.

– Vi har tittat över vår verksamhet och sett att det kanske är läge att göra något sådant här. Vi hade behövt göra stora investeringar och det känns inte rätt att göra det i den grafiska världen just nu. Det är inte lika stor efterfrågan på vad vi erbjuder. Det är en del av hur branschen är för tillfället, säger Lars Svensson, vd på Hylte Tryck till Sign&Print.

Idag arbetar 12 personer på företaget som har offsettryck, digitaltryck och storformat.

All produktion kommer att flyttas över till Åtta45 den 1 januari 2024. Åtta.45 har tryckerier i Malmö, Stockholm och Falun.

Öppnar nytt kontor

Den nya ägaren öppnar ett nytt kontor i Halmstad där tre personer från Hyltebruk får anställning. Det handlar om en projektledare och två personer från Prepress-avdelningen.

– Vi tycker det är roligt att många i personalen kan få en annan sysselsättning. Det är viktigt för våra kunder att de känner igen folk från oss. Våra kunder kommer bli väl omhändertagna hos Åtta45, säger Lars Svensson.

Vad ska du göra nu?

– Jag har sedan tre år varit ansvarig för Welandkoncernens reklambyrå. Mitt fokus kommer ligga kvar hos Welands, säger Lars Svensson.

Förra året omsatte Hylte Tryck nästan 30 miljoner kronor men företaget har uppvisat röda siffror de senaste tio åren.

 

 

 

Läs vidare

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar Scandraft

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar viscom-återförsäljaren Scandraft med huvudkontor i Mölnlycke. Samtidigt blir Anders Trillkott vd för hela koncernen.
Anders Trillkott

Signcom startar inspirerande evenemangsserie

Den grafiska återförsäljaren Signcom startar en serie med sammankomster för att inspirera skylt- print- och dekortillverkare till utveckling. Första temat handlar om hur UV-print kan revolutionera företagens arbete med fönsterdekor.
Simon-Nyman

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera