Mindre manuellt med Switch

PUBLICERAD: 5 februari 2010
UPPDATERAD: 5 februari

web_enfocus_switch_09Maxim Heyndrickx på Enfocus och Lars Thunström på Network Innovation tror på automatisering. Just nu är de ute för att visa senaste versionen av Enfocus automatiseringsverktyg Switch, som släpps i ny version nu i februari.

I version 09 har det tillkommit en rad smarta funktioner, utöver en generell geomgång av gränssnittet. En vakthund ligger nu på servern och bevakar Switch. I händelse av att systemet går ner, startar vakthunden om flödet och ser till att en eventuell process kommer igång igen. Dessutom sätts problemfilen i karantän.

Anslutningarna mellan olika steg har ofta ett antal egenskaper kopplade till sig. Nu går det att kopiera anslutningar och få med egenskaperna. Klientversionen, Switch Client, har byggts om och det ska nu vara ännu enklare att granska och skicka jobb samt sätta upp olika användare.

Det går nu också att använda fler externa program i flödet. Bland annat Adstream Printsure, GMG Colorserver, Indesign Server och flera program från Woodwing.

Fel i kedjan
Både Lars Thunström och Maxim Heyndrickx vet hur mycket tid tryckerierna lägger på att hantera felaktiga pdf:er från kunderna. Men också hur kunderna sliter med att försöka få till tryckfärdiga pdf:er till sitt tryckeri.

– Pdf:er är sällan helt tryckklara när de kommer från kund, säger Maxim Heyndrickx på Enfocus. Tryckerierna gör alldeles för mycket själva och de tar sällan betalt för arbetet. Vi vill göra det lättare att redan från början skapa bra pdf:er och för att i senare skeden ta hand om filerna optimalt. Det ger flera vinster, inte bara för kreatörer och prepress som lägger tid på att bearbeta felaktiga filer, utan även för hela produktionsapparaten och färdiggörningstider.

Flera missuppfattningar
Många tror att standardisering ska ge en kvalitetsförlust och att det är svårt och dyrt att standardisera processerna, menar både Lars Thunström och Maxim Heyndrickx. Det gäller både små och stora tryckerier. Men enligt de båda kan det till och med vara viktigare för små tryckerier att standardisera. Då blir det enklare för tryckerierna att garantera att deras kunder får samma resultat oavsett vilket tryckeri de går till.

– Med Switch tar det runt tio minuter att sätta upp ett nytt flöde, säger Maxim Heyndrickx. Switch är dessutom en öppen plattform. Det innebär att vi inte låser in kunderna till att bara använda våra verktyg. Det går att stoppa in en rad andra verktyg från konkurrerande företag i flödet.

De viktigaste filprocesserna att automatisera innefattar ofta program som Distiller, Indesign och Photoshop. I nästa version har Enfocus även lagt till Indesign Server och Word. Programmet är modulbaserat, så det går att börja att standardisera och automatisera en eller ett par processer.

– Det våra kunder brukar börja med är filflöde med funktioner för att hitta, sortera och ordna filer. Hantering av bilder och färg är också viktigt.

Läs vidare

Stora möjligheter med AI – men lika stora utmaningar

I vår artikelserie om artificiell intelligens (AI) i den grafiska industrin har vi nu pratat med Adrian Mayr, produktchef på Müller Martini. De är kända för att tillverka efterbehandlingsutrustning i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

MIS-mjukvara speciellt för de mindre tryckerierna

Det molnbaserade MIS-verktyget Nubium är den stora nyheten på årets Drupa hos eProductivity Software (ePS). En produkt som ska göra vardagen enklare för de små och medelstora tryckerierna. 
eProdictivity 1

Cloudlab vill hjälpa tryckerierna med e-handel

Tyska Cloudlab Solutions är en etablerad leverantör av web-to-print-lösningar inom både tryck och förpackning. Med nya versionen X3 tar företaget hjälp av AI när det gäller bland annat design och prissättning.
Cloudlab

HP ingår strategiskt samarbete med Canva

Det AI-baserade designprogrammet Canva har 185 miljoner användare över hela världen. Nu etablerar man ett samarbete med HP.
hp-canva

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper