Branschgiganten Bonnier Tidskrifter AB möter motgångar

PUBLICERAD: 14 augusti 2014
UPPDATERAD: 14 augusti

Branschgiganten Bonnier Tidskrifter AB möter motgångar

Bonnier Tidskrifter AB, dotterbolag till Bonnier AB, är ett av de största bolagen inom den svenska branschen för tidskrifter, och publicerar nu sin årsredovisning för räkenskapsåret 2013.

Bonnier Tidskrifter AB är utgivare för tidskrifterna:

101 Idéer, Allt i Hemmet, Allt om Mat, Allt om Trädgård, Amelia, Damernas Värld, DV Mode, Family Living, ICON, Kamratposten, M Magasin, Mama, Privata Affärer, Placeringsguiden, Sköna Hem, Styleby, Tara, Teknikens Värld, ToppHälsa, Veckorevyn, Vi Föräldrar samt diverse korsordstidningar. Även bokproduktion, event- och reseverksamhet samt internetverksamhet bedrivs inom ramarna för nämnda tidskrifter.

Bolagets omsättning för 2013 uppgick till 975,6 miljoner, en minskning med 11,5% jämfört med året innan. Detta innebär att Bonnier Tidskrifters omsättning minskar för fjärde året i rad och understiger miljardbelopp för första gången på många år. Med anledning av denna nedgång har man avyttrat tidningarna Veckans Affärer, Resumé och Allt om Resor, samt tillhörande webbsidor för de två förstnämnda. Bolagets satsning på digitala medier har fortsatt under året med god tillväxt som, justerat för tidigare nämnda avyttrade webbsidor, resulterat en ökning av digitala intäkter med mer än 50 %. Ytterligare kostnadsbesparingar syns genom en personalminskning, där medelantal anställda legat på 263 personer, jämfört med 321 under 2012.

Dessa kostnadsbesparingar och avyttringar har dock resulterat i att man i slutändan ändå lyckas frambringa ett positivt resultat på 66,8 miljoner kr jämfört med 4,8 miljoner året innan. En stor majoritet av vinsten (c:a 53 miljoner) har man valt att använda som koncernbidrag till Tidnings AB Marieberg.

[Miljoner kronor]

Nettoomsättning: 975,6 (1102,9)

Resultat efter finansiella poster: 66,5 (8,2)

Rörelseresultat: 66,8 (8,8)

Eget kapital: 47,8 (40,0)

Soliditet(%): 9,5 % (8,7 %)

Kortfristiga fordringar: 151,7 (171,3)

Kortfristiga skulder: 280,5 (253,3)

Medeltal anställda: 263 (321)

Läs vidare

Tryckerikunder och produktion flyttas

Holmbergs ingår ett samarbetsavtal med Åtta.45 som tar över produktion och kundrelationer.
laptop-3196481_1920

Tryckeri i Skene ökar resultat

Markbladet Tryckeri minskade sin omsättning för 2020 marginellt medan rörelseresultatet ökade.

Resultatet steg hos Addbrand

Försäljningen dök under 200 miljoner kronor, men rörelseresultatet gick upp, visar Addbrand Swedens räkenskapsår 2020.

Tryckerikedja tappade 26 procent

Covid-19 pandemin blev kännbar för Justnu:s verksamhetsår 2020. Försäljningstappet blev betydande jämfört med föregående år, visar senaste bokslutet.

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper