Lokaldelen tappar under omorganisation

PUBLICERAD: 24 augusti 2015
UPPDATERAD: 24 augusti

Under 2014 minskade Lokaldelen i Sverige AB:s omsättning med 70 miljoner kronor, från 244 till 174 miljoner kronor. Däremot ökade rörelseresultatet, trots att det fortfarande ligger på minus, från minus 38 till minus 26 miljoner kronor.

I förvaltningsberättelsen förklarar bolaget att de under året flyttat delar av företaget från mindre orter till storstadsregioner för att komma åt kunder bättre. Denna omstrukturering kostade företaget cirka 6 miljoner kronor. De skriver även att den totala kostnaden för omstrukturering inom företaget låg på 13 miljoner kronor under 2014. De har även gått back med 281 tusen kronor i och med en fusion mellan moderbolaget och dotterbolagen Markkatalogen i Kinna AB, Gällivarekatalogen AB, Kirunas Lokala telefonkatalog AB, samt Lokala telefonkatalogen i Upplands Väsby AB.

Företaget har en pågående tryckerimoms-tvist gällande behandling av moms från tryckerier och Skatteverkets bedömning av avdragsrättens storlek och korrekt momssats. De bedömer dock att detta inte kommer att resultera i någon kostnad för företaget.

Läs vidare

Tryckerikunder och produktion flyttas

Holmbergs ingår ett samarbetsavtal med Åtta.45 som tar över produktion och kundrelationer.
laptop-3196481_1920

Tryckeri i Skene ökar resultat

Markbladet Tryckeri minskade sin omsättning för 2020 marginellt medan rörelseresultatet ökade.

Resultatet steg hos Addbrand

Försäljningen dök under 200 miljoner kronor, men rörelseresultatet gick upp, visar Addbrand Swedens räkenskapsår 2020.

Tryckerikedja tappade 26 procent

Covid-19 pandemin blev kännbar för Justnu:s verksamhetsår 2020. Försäljningstappet blev betydande jämfört med föregående år, visar senaste bokslutet.

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1