Lokaldelen tappar under omorganisation

PUBLICERAD: 24 augusti 2015
UPPDATERAD: 24 augusti

Under 2014 minskade Lokaldelen i Sverige AB:s omsättning med 70 miljoner kronor, från 244 till 174 miljoner kronor. Däremot ökade rörelseresultatet, trots att det fortfarande ligger på minus, från minus 38 till minus 26 miljoner kronor.

I förvaltningsberättelsen förklarar bolaget att de under året flyttat delar av företaget från mindre orter till storstadsregioner för att komma åt kunder bättre. Denna omstrukturering kostade företaget cirka 6 miljoner kronor. De skriver även att den totala kostnaden för omstrukturering inom företaget låg på 13 miljoner kronor under 2014. De har även gått back med 281 tusen kronor i och med en fusion mellan moderbolaget och dotterbolagen Markkatalogen i Kinna AB, Gällivarekatalogen AB, Kirunas Lokala telefonkatalog AB, samt Lokala telefonkatalogen i Upplands Väsby AB.

Företaget har en pågående tryckerimoms-tvist gällande behandling av moms från tryckerier och Skatteverkets bedömning av avdragsrättens storlek och korrekt momssats. De bedömer dock att detta inte kommer att resultera i någon kostnad för företaget.

Läs vidare

Tryckerikunder och produktion flyttas

Holmbergs ingår ett samarbetsavtal med Åtta.45 som tar över produktion och kundrelationer.
laptop-3196481_1920

Tryckeri i Skene ökar resultat

Markbladet Tryckeri minskade sin omsättning för 2020 marginellt medan rörelseresultatet ökade.

Resultatet steg hos Addbrand

Försäljningen dök under 200 miljoner kronor, men rörelseresultatet gick upp, visar Addbrand Swedens räkenskapsår 2020.

Tryckerikedja tappade 26 procent

Covid-19 pandemin blev kännbar för Justnu:s verksamhetsår 2020. Försäljningstappet blev betydande jämfört med föregående år, visar senaste bokslutet.

Senaste nytt

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Horizon vänder blad med tre nya samarbeten

Efterbehandlingsleverantören Horizon skriver nya kapitel med tre färska samarbeten. Nu kan de hjälpa tryckerier från tryck till färdig bok i både mjuk- eller hårdpärm.
FotoJet-(82)

Helautomatiskt skärsystem som förflyttar gränserna

Elitron bjuder under Drupa in till en förhandstitt på den uppgraderade Kombo TAV – ett anmärkningsvärt framsteg inom digital skärteknik.
elitron_01

Mjukvarusamarbete för bättre flyt

ECO3 och eProductivity Software (ePS) har ingått ett strategiskt partnerskap med målet att ta automationen hos tryckerierna till nästa nivå.
ECO3 ePS