Effektiv sortering med Neopost OMS500

PUBLICERAD: 20 januari 2016
UPPDATERAD: 20 januari
Fredrik Sjögren, prepress, och vd, Tauno Ollinen.
Fredrik Sjögren, prepress, och vd, Tauno Ollinen.

Neopost OMS500 är en programvara som effektiviserar sorteringen och skapar nya möjligheter för bilagor och personalisering. Strålin & Persson i Falun är ett av många företag som använt lösningen. De har utöver tryck traditionellt varit fokuserade på postala utskick. Det har ofta inneburit stora manuella insatser med sorteringen.

Med OMS500 kan man hantera färdiga dokument innan de körs ut. Det går också att förädla de färdiga dokumenten för en kostnadseffektivare hantering, genom att lägga till information på filerna – som transpromo, logotyper, adressändringar, med mera. Det ger ett mervärde för de stora kunderna, som gör stora, återkommande och personaliserade utskick.

Genom att koppla systemet till en offlinebaserad förädlingslösning som t ex Hunkeler Sprinter går det att producera plastade kort eller etiketter direkt på vanligt A4-papper. Fördelen är att man då kan rulloffsettrycka det mesta, skära rent och sedan mata Sprintern. Personaliseringen görs i en digitalpress och det går att skriva ut direkt på plasten.

Med utrustningen går det att producera A4-ark med etiketter, plastkort med mera. Finessen är att själva arket utgör en del av plastkortet eller etiketten.

Även bilagor hanteras med lätthet. Dessa kan sorteras upp och markeras med Datamatrix-kod. Denna talar om om det t ex är ett inbetalningskort eller en bilaga. Kuverteraren känner av Datamatrix-koden och vet att det ska vara en bilaga med i kuvertet. Det fina är att OMS500 även kan styra vilket papper som ska användas.

 


MER OM OMS500
OMS500 är utvecklat av GMC som Neopost förvärvade 2012. GMC är ett av de ledande företagen inom området ”Customer Communication Management” med produkten GMC Inspire, som idag finns på de flesta stora utdata-center såväl i Sverige som internationellt. OMS500  är en produkt som ingår i Neopost nya kärnverksamhet och man håller en mycket hög takt på utvecklingen av ny funktionalitet i OMS500.

Läs vidare

Tapet- och rullproduktion: Tätt samarbete intensifieras

Skrivarleverantören Canon och leverantören av efterbehandlingsutrustning, Fotoba, intensifierar samarbetet med gemensamma demonstrationslokaler hos den skandinaviska Fotoba-återförsäljaren PMH Systems i Ringsted.
Fotoba-canon_01

Först med planprinter: ”Tidsvinsten är enorm”

Level 10 i Västra Frölunda är först i Sverige med att installera en ny planprinter som ska få dem att växa på skyltsidan. Arbetstiden för de två skyltmakarna i huset kapas nu rejält.
Niclas

Textilföretaget som breddar sin profil

Helsingborgsbaserade Profilewear firar i år 10-årsjubileum och har under årens lopp hunnit bli varma i kläderna när det gäller textil. Nu vill företaget även satsa på andra profilprodukter.
Epson SC-red kopiera

Tryckeriet som älskar utmaningar

Störst går först i maskinväg hos tremannaföretaget D-Max Print när de investerar i nytt. Snabba tempoväxlingar och att ta fram fiffiga speciallösningar till kunderna utmärker den lilla, men kraftfulla produktionen.
D-Max

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449