Effektiv sortering med Neopost OMS500

Fredrik Sjögren, prepress, och vd, Tauno Ollinen.

Fredrik Sjögren, prepress, och vd, Tauno Ollinen.

Neopost OMS500 är en programvara som effektiviserar sorteringen och skapar nya möjligheter för bilagor och personalisering. Strålin & Persson i Falun är ett av många företag som använt lösningen. De har utöver tryck traditionellt varit fokuserade på postala utskick. Det har ofta inneburit stora manuella insatser med sorteringen.

Med OMS500 kan man hantera färdiga dokument innan de körs ut. Det går också att förädla de färdiga dokumenten för en kostnadseffektivare hantering, genom att lägga till information på filerna – som transpromo, logotyper, adressändringar, med mera. Det ger ett mervärde för de stora kunderna, som gör stora, återkommande och personaliserade utskick.

Genom att koppla systemet till en offlinebaserad förädlingslösning som t ex Hunkeler Sprinter går det att producera plastade kort eller etiketter direkt på vanligt A4-papper. Fördelen är att man då kan rulloffsettrycka det mesta, skära rent och sedan mata Sprintern. Personaliseringen görs i en digitalpress och det går att skriva ut direkt på plasten.

Med utrustningen går det att producera A4-ark med etiketter, plastkort med mera. Finessen är att själva arket utgör en del av plastkortet eller etiketten.

Även bilagor hanteras med lätthet. Dessa kan sorteras upp och markeras med Datamatrix-kod. Denna talar om om det t ex är ett inbetalningskort eller en bilaga. Kuverteraren känner av Datamatrix-koden och vet att det ska vara en bilaga med i kuvertet. Det fina är att OMS500 även kan styra vilket papper som ska användas.

 


MER OM OMS500
OMS500 är utvecklat av GMC som Neopost förvärvade 2012. GMC är ett av de ledande företagen inom området ”Customer Communication Management” med produkten GMC Inspire, som idag finns på de flesta stora utdata-center såväl i Sverige som internationellt. OMS500  är en produkt som ingår i Neopost nya kärnverksamhet och man håller en mycket hög takt på utvecklingen av ny funktionalitet i OMS500.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Nannatrycket halverar
kostnad för papper och färg

Holmebo Paper lanserar ett nytt papper för riktigt tunt tryck. Tillsammans med en ny rundbindare från Horimatic skapas en produkt med full funktionalitet men minimal vikt.
– Idén är att du trycker på ett mycket tunt papper – lite drygt 14 gram per kvadratmeter. Genom att du har en produkt med minst 64 sidor – men helst 96 sidor eller fler – så får du stadgan, säger Holmebos vd Nils Ringlek.

Publicerat av: