Flera förändringar för Holmbergs

Under ett räkenskapsår på 18 månader har många förändringar genomförts på Holmbergs i Malmö. 1 maj 2014 köpte Paragon Group limited företaget, och all verksamhet ska flyttas till Svågertorp, där de tidigare hade sitt digitaltryck och distribution.

De nya ägarna har brutet räkenskapsår, vilket Holmbergs anpassat sin koncern efter, vilket innebär att deras senaste räkenskapsår uppgick i 18 månader istället för de vanliga 12.

Under det förlängda räkenskapsåret visar företaget förändringar i både nettoomsättning – från 111 till 168 miljoner kronor – och rörelseresultat – från minus 6,8 till minus 12,4 miljoner kronor – som inte helt enkelt går att jämföra med tidigare år i och med att de representerar olika långa perioder.

I och med flytten och omstruktureringen av företaget togs en del omstruktureringskostnader redan under detta räkenskapsår. De kostnaderna innefattade bland annat kommande hyreskostnader i fastigheter som företaget lämnat och personal som kommer att lämna i och med flytten, skriver Holmbergs i sin årsredovisning.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Kodak: ”Stärk ditt företag med automatisering”

Hur kan man få ett effektivare arbetsflöde med hjälp av olika analysverktyg? Och hur kan automatisering av datainsamling och analys ske med AI och maskininlärning (ML)? Stephen Miller, Director Product Management på Kodak Workflow Software berättar hur företag kan frigöra både tid och resurser, och på så sätt nå tillväxt.

Publicerat av: