Flera förändringar för Holmbergs

PUBLICERAD: 8 februari 2016
UPPDATERAD: 8 februari

Under ett räkenskapsår på 18 månader har många förändringar genomförts på Holmbergs i Malmö. 1 maj 2014 köpte Paragon Group limited företaget, och all verksamhet ska flyttas till Svågertorp, där de tidigare hade sitt digitaltryck och distribution.

De nya ägarna har brutet räkenskapsår, vilket Holmbergs anpassat sin koncern efter, vilket innebär att deras senaste räkenskapsår uppgick i 18 månader istället för de vanliga 12.

Under det förlängda räkenskapsåret visar företaget förändringar i både nettoomsättning – från 111 till 168 miljoner kronor – och rörelseresultat – från minus 6,8 till minus 12,4 miljoner kronor – som inte helt enkelt går att jämföra med tidigare år i och med att de representerar olika långa perioder.

I och med flytten och omstruktureringen av företaget togs en del omstruktureringskostnader redan under detta räkenskapsår. De kostnaderna innefattade bland annat kommande hyreskostnader i fastigheter som företaget lämnat och personal som kommer att lämna i och med flytten, skriver Holmbergs i sin årsredovisning.

Läs vidare

Tryckerikunder och produktion flyttas

Holmbergs ingår ett samarbetsavtal med Åtta.45 som tar över produktion och kundrelationer.
laptop-3196481_1920

Tryckeri i Skene ökar resultat

Markbladet Tryckeri minskade sin omsättning för 2020 marginellt medan rörelseresultatet ökade.

Resultatet steg hos Addbrand

Försäljningen dök under 200 miljoner kronor, men rörelseresultatet gick upp, visar Addbrand Swedens räkenskapsår 2020.

Tryckerikedja tappade 26 procent

Covid-19 pandemin blev kännbar för Justnu:s verksamhetsår 2020. Försäljningstappet blev betydande jämfört med föregående år, visar senaste bokslutet.

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1