Lönsamt för ÅR Packaging

PUBLICERAD: 16 maj 2016
UPPDATERAD: 16 maj
Harald Schulz, vd för ÅR Packaging.
Harald Schulz, vd för ÅR Packaging.

ÅR Packaging har ökat i nettoomsättning och rörelseresultat det senaste året – någonting som främst hänförs till den förvärvade verksamheten i den europeiska delen av Mead Westvaco Corporation, som började inkluderas i de finansiella rapporterna 1 maj.

2014 låg företagets nettoomsättning på 404 miljoner euro, alltså ungefär 3,763 miljarder svenska kronor. I år hamnade nettoomsättningen på 513 miljoner euro – cirka 4,770 miljarder svenska kronor.

Rörelseresultatet ökade från 25 miljoner euro (232 miljoner kronor) till 36 miljoner euro (335 miljoner kronor).

– Vi har under de senaste åren successivt förbättrat vårt erbjudande i våra kärnsegment med en tydlig målsättning att arbeta med kunder vilka vi har en strategisk inriktning och kan skapa en ömsesidigt givande relation med. Detta i kombination med obevekliga ansträngningar för att förbättra den operativa effektiviteten, minska kostnadsbasen och skapa en vinnande, prestationsbaserad kultur har lagt grunden för en stark förbättring av lönsamheten, säger Harald Schulz, vd för ÅR Packaging.

Läs vidare

Tryckerikunder och produktion flyttas

Holmbergs ingår ett samarbetsavtal med Åtta.45 som tar över produktion och kundrelationer.
laptop-3196481_1920

Tryckeri i Skene ökar resultat

Markbladet Tryckeri minskade sin omsättning för 2020 marginellt medan rörelseresultatet ökade.

Resultatet steg hos Addbrand

Försäljningen dök under 200 miljoner kronor, men rörelseresultatet gick upp, visar Addbrand Swedens räkenskapsår 2020.

Tryckerikedja tappade 26 procent

Covid-19 pandemin blev kännbar för Justnu:s verksamhetsår 2020. Försäljningstappet blev betydande jämfört med föregående år, visar senaste bokslutet.

Senaste nytt

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Horizon vänder blad med tre nya samarbeten

Efterbehandlingsleverantören Horizon skriver nya kapitel med tre färska samarbeten. Nu kan de hjälpa tryckerier från tryck till färdig bok i både mjuk- eller hårdpärm.
FotoJet-(82)

Helautomatiskt skärsystem som förflyttar gränserna

Elitron bjuder under Drupa in till en förhandstitt på den uppgraderade Kombo TAV – ett anmärkningsvärt framsteg inom digital skärteknik.
elitron_01

Mjukvarusamarbete för bättre flyt

ECO3 och eProductivity Software (ePS) har ingått ett strategiskt partnerskap med målet att ta automationen hos tryckerierna till nästa nivå.
ECO3 ePS