Lönsamt för ÅR Packaging

PUBLICERAD: 16 maj 2016
UPPDATERAD: 16 maj
Harald Schulz, vd för ÅR Packaging.
Harald Schulz, vd för ÅR Packaging.

ÅR Packaging har ökat i nettoomsättning och rörelseresultat det senaste året – någonting som främst hänförs till den förvärvade verksamheten i den europeiska delen av Mead Westvaco Corporation, som började inkluderas i de finansiella rapporterna 1 maj.

2014 låg företagets nettoomsättning på 404 miljoner euro, alltså ungefär 3,763 miljarder svenska kronor. I år hamnade nettoomsättningen på 513 miljoner euro – cirka 4,770 miljarder svenska kronor.

Rörelseresultatet ökade från 25 miljoner euro (232 miljoner kronor) till 36 miljoner euro (335 miljoner kronor).

– Vi har under de senaste åren successivt förbättrat vårt erbjudande i våra kärnsegment med en tydlig målsättning att arbeta med kunder vilka vi har en strategisk inriktning och kan skapa en ömsesidigt givande relation med. Detta i kombination med obevekliga ansträngningar för att förbättra den operativa effektiviteten, minska kostnadsbasen och skapa en vinnande, prestationsbaserad kultur har lagt grunden för en stark förbättring av lönsamheten, säger Harald Schulz, vd för ÅR Packaging.

Läs vidare

Tryckerikunder och produktion flyttas

Holmbergs ingår ett samarbetsavtal med Åtta.45 som tar över produktion och kundrelationer.
laptop-3196481_1920

Tryckeri i Skene ökar resultat

Markbladet Tryckeri minskade sin omsättning för 2020 marginellt medan rörelseresultatet ökade.

Resultatet steg hos Addbrand

Försäljningen dök under 200 miljoner kronor, men rörelseresultatet gick upp, visar Addbrand Swedens räkenskapsår 2020.

Tryckerikedja tappade 26 procent

Covid-19 pandemin blev kännbar för Justnu:s verksamhetsår 2020. Försäljningstappet blev betydande jämfört med föregående år, visar senaste bokslutet.

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1