Exakta ökar och förvärvar

PUBLICERAD: 20 maj 2016
UPPDATERAD: 20 maj

Exakta Print AB, som ägs av Robinia 2 AB, har ökat sin omsättning markant. I år ligger bolagets omsättning på 199 miljoner kronor. I och med att Robinia 2 AB bildade gemensam koncern med Tryckfolket i Malmö AB och Tryckfolket Distribution AB under 2014 omfattade det räkenskapsåret endast 8 månader – då kom nettoomsättningen upp i 110 miljoner kronor, men åren 2013-2014 hamnade det på 169 miljoner.

De menar att ökningen i omsättning delvis beror på förvärvet av inkråmet hos Sjuhäradsbygdens Tryckeri i Borås.

Bolagets rörelseresultat droppar i år till 10,7 miljoner kronor, jämfört med 14,7 miljoner från det 8 månader långa räkenskapsåret 2014.

Läs vidare

Tryckerikunder och produktion flyttas

Holmbergs ingår ett samarbetsavtal med Åtta.45 som tar över produktion och kundrelationer.
laptop-3196481_1920

Tryckeri i Skene ökar resultat

Markbladet Tryckeri minskade sin omsättning för 2020 marginellt medan rörelseresultatet ökade.

Resultatet steg hos Addbrand

Försäljningen dök under 200 miljoner kronor, men rörelseresultatet gick upp, visar Addbrand Swedens räkenskapsår 2020.

Tryckerikedja tappade 26 procent

Covid-19 pandemin blev kännbar för Justnu:s verksamhetsår 2020. Försäljningstappet blev betydande jämfört med föregående år, visar senaste bokslutet.

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper