Techkon uppdaterar instrumenten

PUBLICERAD: 1 juni 2016
UPPDATERAD: 1 juni
AlbinBaranauskasTechkon
Albin Baranauskas, vd på Techkon Gmbh.

Albin Baranauskas, vd på Techkon Gmbh visar upp de uppdaterade versionerna av företagets spektrofotometrar Spectrodens och Spectrodrive. Spectrodens är den handhållna varianten och Spectrodrive den motoriserade som används till att styra zonskruvarna i tryckpressar.

Båda instrumenten har fått en ny design. Nytt är att Spectrodens laddas kontaktlöst genom induktion. De miljömässigt bättre batterierna klarar av minst 10 ggr fler uppladdningar än idag och behöver troligtvis aldrig bytas. Spectrodens laddas också genom usb-porten på datorn vilket är en klar förbättring. Båda är anpassade till de nya ljuskällorna M1/M2 som är ett måste i ISO 12647-2 2013.

Spectrodens har ett utökat minne och klarar av att spara upp till 24 000 olika färger som exempelvis alla Pantonefärger alternativt motsvarande antal mätningar. Nytt är också att NCS-biblioteket finns som standard till den uppdaterade versionen. Tack vare det utökade minnet kan Spectrodens också scanna strippar upp till 110 centimeter bredd.  

Spectrodrive har fått en display så att man kan mäta utan utan att behövas koppla upp till datorns bildskärm som ett vanligt handhållet instrument. Nytt är också en laserpekare för att lättare rikta in mätstrippen. Spectrodrive används idag av KBA, Komori; Manroland och Ryobi för att styra tryckpressarnas zonskruvar. Utöver det finns det cirka 100 Spectrodrive-installationer uppkopplade med Printflows programvara i Sverige.

Läs vidare

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Det händer på årets Fespa-mässa

När Fespa Global Print Expo återvänder till Amsterdam RAI i mars så är det med välkända inslag som Sustainability Spotlight och World Wrap Masters, men även med nyheter som rör digital signage, personalisering och ett initiativ för att minska spillet.
Fespa kollage

Senaste nytt

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w