Ökad omsättning för Åtta.45

PUBLICERAD: 10 juni 2016
UPPDATERAD: 10 juni

Koncernen Åtta.45 Tryckeri AB har haft ett händelserikt 2015, som lett till ökad nettoomsättning men minskat rörelseresultat. Nettoomsättningen har gått från 194 till 207 miljoner kronor, och rörelseresultatet från 6,9 till 4 miljoner kronor.

Under 2015 förvärvade koncernen inkråmet i Tryckeribolaget i Träriket AB, de investerade i två nya digitalpressar – Xerox Versant 2100 – och flyttade till nya lokaler i Veddesta, Järfälla. I samma veva genomförde de ett investeringsprogram i tryckpressar och annan produktionsutrustning till ett värde av cirka 120 miljoner kronor. I augusti fusionerade de med dotterbolaget Komplätt Digital Produktion i08 AB, och i mars 2016 förvärvade de Edita Bobergs arkproduktion och tog över deras Västeråskontor.

Läs vidare

Tryckerikunder och produktion flyttas

Holmbergs ingår ett samarbetsavtal med Åtta.45 som tar över produktion och kundrelationer.
laptop-3196481_1920

Tryckeri i Skene ökar resultat

Markbladet Tryckeri minskade sin omsättning för 2020 marginellt medan rörelseresultatet ökade.

Resultatet steg hos Addbrand

Försäljningen dök under 200 miljoner kronor, men rörelseresultatet gick upp, visar Addbrand Swedens räkenskapsår 2020.

Tryckerikedja tappade 26 procent

Covid-19 pandemin blev kännbar för Justnu:s verksamhetsår 2020. Försäljningstappet blev betydande jämfört med föregående år, visar senaste bokslutet.

Senaste nytt

Konkursat norrlandstryckeri köps upp och flyttas från stan

"Därför har vi beslutat att flytta produktionen" säger nya ägaren.
Niklas Gunnarsson (2)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett