Nerskärningar för Print One men ökning för Laholms Lito

PUBLICERAD: 18 oktober 2016
UPPDATERAD: 18 oktober

Laholms Lito arbetar med reproducering och färgseparering av bilder åt tryckerier. Under 2015 ökade företaget i både nettoomsättning och rörelseresultat.

Nettoomsättningen under 2014 låg på 20,9 miljoner kronor, och ökade under 2015 till 21,6 miljoner. Rörelseresultatet ökade under samma period från 1,4 till 4 miljoner kronor.

Print One, som ägs till 66 procent av Laholms Lito, och 34 procent av Connect Grafisk Produktion i Gullbrandstorp, minskade sin nettoomsättning med drygt 50 procent under 2015: från 22 till 10 miljoner kronor. Rörelseresultatet fortsatte också ligga på minus, och gick från minus en miljon till minus två.

I sin årsredovisning skriver dock Print One att de under 2015 löpande anpassat sig till en minskad ordervolym med kostnadsbesparingar och personalnedskärningar som följd. De skriver också att samtliga skulder till externa finansiärer lösts ut inför 2016 och att verksamheten flyttats till mer anpassade lokaler.

Läs vidare

Tryckerikunder och produktion flyttas

Holmbergs ingår ett samarbetsavtal med Åtta.45 som tar över produktion och kundrelationer.
laptop-3196481_1920

Tryckeri i Skene ökar resultat

Markbladet Tryckeri minskade sin omsättning för 2020 marginellt medan rörelseresultatet ökade.

Resultatet steg hos Addbrand

Försäljningen dök under 200 miljoner kronor, men rörelseresultatet gick upp, visar Addbrand Swedens räkenskapsår 2020.

Tryckerikedja tappade 26 procent

Covid-19 pandemin blev kännbar för Justnu:s verksamhetsår 2020. Försäljningstappet blev betydande jämfört med föregående år, visar senaste bokslutet.

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1