Tryckeri till SPG-koncern: ”Som handen i handsken”

PUBLICERAD: 6 maj 2020
UPPDATERAD: 6 maj

Scandinavian Print Group består av ett tiotal tryckerier. Nu sällar sig ytterligare ett tryckeri till koncernen och en starkare produktionsenhet med närhet till Stockholm city väntar.

Lasse Frausig, ny styrelseordförande EO Grafiska.

Tryckeriet i Skarpnäck, EO Grafiska, bildar ett team med SPG-koncernens tryckerier E-print och Östertälje tryckeri. Lasse Frausig, ny styrelseordförande EO Grafiska:

– Förvärvet av EO Grafiska är en viktig pusselbit för SPG. Den visar tydligt att vår satsning på Sverige är långsiktig. Planen är att E-Print och Östertälje tryckeri flyttar sina verksamheter till EO:s lokaler i Skarpnäck under 2020. Det innebär att vi får en stark produktionsenhet i Sverige med ett geografiskt läge tio minuter från Stockholms city.

Tre varumärken i samma hus

Alla tre tryckerier kommer fortsätta att verka under sina egna varumärken, men kommer att kunna dra nytta av en gemensam produktion, och får samtidigt en bredare portfölj av tjänster och produkter.

– Vi får synergier med hela denna större setup där vi får ett större produktsortiment med tillgång till de produktionsresurser och inköpsavtal som finns inom koncernen.

Torbjörn Dannemann, försäljningschef på EO Grafiska

– Att erbjuda bra IT-lösningar kommer att fortsätta vara en nyckel till framgång och även där får vi tillgång till ytterligare resurser och nya lösningar som underlättar samarbetet med våra kunder.

”En starkare aktör”

– Allt detta sammanräknat gör att vi blir en starkare aktör med ett bredare erbjudande till våra kunder, säger Torbjörn Dannemann, försäljningschef på EO Grafiska.

Kommer alla tre tryckerier få plats hos er?

– Vi har plats, vi har inte växt så mycket så det passar oss bra. Vi har totalt har 2 600 kvadratmeter, och har också en extern hyresgäst, ett bokbinderi med 530 kvadratmeter som flyttar ut vilket gör att hela kåken kan användas. Det blir tre varumärken, men med samproduktion, säger han och tillägger att tryckerierna tillsammans får utökade möjligheter inom digitaltryck och efterbehandling.

En effektivare produktion

Mer maskiner att tillgå, och en effektivare produktion väntar.

– Det här blir som handen i handsken, försäkrar Danneman.

Fotnot: Scandinavian Print Group har ett tiotal tryckerier på den skandinaviska marknaden, bland annat Eurographic, Scandinavian Book och LaserTryk. Sedan 2017 är SPG en del av tyska Onlineprinters.

 

Läs vidare

Tapet- och rullproduktion: Tätt samarbete intensifieras

Skrivarleverantören Canon och leverantören av efterbehandlingsutrustning, Fotoba, intensifierar samarbetet med gemensamma demonstrationslokaler hos den skandinaviska Fotoba-återförsäljaren PMH Systems i Ringsted.
Fotoba-canon_01

Först med planprinter: ”Tidsvinsten är enorm”

Level 10 i Västra Frölunda är först i Sverige med att installera en ny planprinter som ska få dem att växa på skyltsidan. Arbetstiden för de två skyltmakarna i huset kapas nu rejält.
Niclas

Textilföretaget som breddar sin profil

Helsingborgsbaserade Profilewear firar i år 10-årsjubileum och har under årens lopp hunnit bli varma i kläderna när det gäller textil. Nu vill företaget även satsa på andra profilprodukter.
Epson SC-red kopiera

Tryckeriet som älskar utmaningar

Störst går först i maskinväg hos tremannaföretaget D-Max Print när de investerar i nytt. Snabba tempoväxlingar och att ta fram fiffiga speciallösningar till kunderna utmärker den lilla, men kraftfulla produktionen.
D-Max

Senaste nytt

De närmar sig 50 miljoner i omsättning – Inleder utbyggnad

Nilssons Tryckeri närmar sig drömgränsen 50 miljoner kronor i omsättning. Företaget har flyttat sitt nya varumärke Jako till Skåne och håller nu på att bygga ut lokalerna.
nilssons-1

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Epson lanserar storformatsskrivare för fotoutskrifter

Epson lanserar en ny storformatskrivare för de professionella fotografi-, konst- och affischmarknaderna.
Epson_P20500Series

Fujifilm visar sin förstärkta B2-uppsättning på Drupa

Tillsammans med en stor del av Fujifilms omfattande sortiment kommer ett par nya B2-skrivare att visas upp i Fujifilms monter på Drupa, som inte är mindre än 2 420 m2 stor, vilket motsvarar ungefär tre handbollsplaner.
drupa24_fujifilm