Tryckeri till SPG-koncern: ”Som handen i handsken”

Scandinavian Print Group består av ett tiotal tryckerier. Nu sällar sig ytterligare ett tryckeri till koncernen och en starkare produktionsenhet med närhet till Stockholm city väntar.

Lasse Frausig, ny styrelseordförande EO Grafiska.

Tryckeriet i Skarpnäck, EO Grafiska, bildar ett team med SPG-koncernens tryckerier E-print och Östertälje tryckeri. Lasse Frausig, ny styrelseordförande EO Grafiska:

– Förvärvet av EO Grafiska är en viktig pusselbit för SPG. Den visar tydligt att vår satsning på Sverige är långsiktig. Planen är att E-Print och Östertälje tryckeri flyttar sina verksamheter till EO:s lokaler i Skarpnäck under 2020. Det innebär att vi får en stark produktionsenhet i Sverige med ett geografiskt läge tio minuter från Stockholms city.

Tre varumärken i samma hus

Alla tre tryckerier kommer fortsätta att verka under sina egna varumärken, men kommer att kunna dra nytta av en gemensam produktion, och får samtidigt en bredare portfölj av tjänster och produkter.

– Vi får synergier med hela denna större setup där vi får ett större produktsortiment med tillgång till de produktionsresurser och inköpsavtal som finns inom koncernen.

Torbjörn Dannemann, försäljningschef på EO Grafiska

– Att erbjuda bra IT-lösningar kommer att fortsätta vara en nyckel till framgång och även där får vi tillgång till ytterligare resurser och nya lösningar som underlättar samarbetet med våra kunder.

”En starkare aktör”

– Allt detta sammanräknat gör att vi blir en starkare aktör med ett bredare erbjudande till våra kunder, säger Torbjörn Dannemann, försäljningschef på EO Grafiska.

Kommer alla tre tryckerier få plats hos er?

– Vi har plats, vi har inte växt så mycket så det passar oss bra. Vi har totalt har 2 600 kvadratmeter, och har också en extern hyresgäst, ett bokbinderi med 530 kvadratmeter som flyttar ut vilket gör att hela kåken kan användas. Det blir tre varumärken, men med samproduktion, säger han och tillägger att tryckerierna tillsammans får utökade möjligheter inom digitaltryck och efterbehandling.

En effektivare produktion

Mer maskiner att tillgå, och en effektivare produktion väntar.

– Det här blir som handen i handsken, försäkrar Danneman.

Fotnot: Scandinavian Print Group har ett tiotal tryckerier på den skandinaviska marknaden, bland annat Eurographic, Scandinavian Book och LaserTryk. Sedan 2017 är SPG en del av tyska Onlineprinters.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


”Tonerbaserat digitaltryck har en
stark position på marknaden”

Med Imagepress C10010VP introducerar Canon efterföljaren till sin Imagepress C10000VP. Den nya serien består av två modeller och enligt tillverkaren erbjuder de mer automatisering och fler alternativ i mediahanteringen. Sign&Print pratar med Mark Lawn, chef för Professional print solutions på Canon Europe, om de nya skrivarna.

Publicerat av: