Visar hur limmaskiner kan spara arbetskraft

Jesper Hjalmarsson är design manager på Lamina System som bland annat erbjuder limmaskiner och lamineringsmaskiner. Foto: Pressbild

Boråsföretaget Lamina System har nischat sig på efterbearbetning inom signbranschen. Företaget vill med hjälp av sina produkter minska andelen manuella arbetsmoment och istället göra dem semi- eller helautomatiska. 

Sign&Print Connect kommer företaget framför allt att visa upp olika limmaskiner. Förhoppningen med att delta på mässan är att nå ut till nya kunder som kan få upp ögonen för företagets produkter och deras arbetsbesparande funktioner.

– Många företag i branschen limmar ofta för hand och det är där våra maskiner kommer in i bilden. Mycket av det manuella arbetet kan göras semiautomatiskt eller till och med helautomatiskt. Det sparar väldigt mycket på personalen, säger Jesper Hjalmarsson, design manager på Lamina System.

Tre nya modeller senaste året

Lamina System tillverkar sina maskiner i Sverige och erbjuder även lamineringsmaskiner. Under förra året lanserade man tre helt nya modeller: Popupline, Displayline och Packline. Även dessa kommer att demonstreras under Sign&Print Connect.

– Från början togs de fram till befintliga kunder, men vi insåg att det fanns ett bredare intresse för dem.

Under året ska ytterligare en ny produkt, som har fått namnet Lamina 4.0, se dagens ljus.

– Grundtanken är att kunden kan logga in på en webbportal för att kunna se till exempel larm eller vilka reservdelar som man behöver beställa. Syftet är att lätt kunna få information om produktionen och vad som sker ute på golvet och i maskinen, säger Jesper Hjalmarsson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Högtryck för värmemattor: Printar tusentals meter under iskalla vintrar

Elvärmeprodukter i Skellefteå är långt ifrån ett klassiskt printföretag. Ändå skriver de ut tusentals kvadratmeter tjältiningsmattor en kall vinter. En ny eko solvent-skrivare levererad av Marabu kom på plats i början av året för att göra jobbet.

Publicerat av: