Ricoh: ”En kostnadseffektiv produktion”

PUBLICERAD: 3 februari 2021
UPPDATERAD: 3 februari
Karl Elias hos Ricoh vill visa mässbesökarna hur de erbjuder produktivitet och kvalitet i produktionen. Foto: Pressbild

Storformatsskrivare för skivor och rullmedia, DTG-skrivare, och en hyllad arkmatad produktionsskrivare tillsammans med broschyrframställning demonstreras hos Ricoh.

Ricoh tar sikte på att visa upp en mix av maskiner på Sign&Print Connect. Enligt Karl Elias visar företaget sitt utbud inom två produktsegmentet. Dels inom affärsområdet Industrial, vilket inkluderar latexskrivare, DTG-skrivare och flatbäddskrivare med uv-teknik. Dels får publiken en inblick i företagets register inom arkmatad utskrift. Tillverkaren visar Ricoh Pro C9200 i kombination med efterbehandlingsleverantören Plockmatics maskin för att göra häften och broschyrer – PBM5035 online Bookletmaker.

– Dessa ger en kostnadseffektiv produktion, med en utmärkt kvalitet och produktivitet, säger Karl Elias när han ger den samlade bilden av produkterna i utställningen.

Rulle och storformat

För rullmaterial visas Ricoh Pro L5160. Det är en storformatskrivare utrustad med tre skrivhuvuden och enligt tillverkaren kan den nå en hastighet på 46,7 kvadratmeter i timmen för fyrfärgstryck i höghastighetsläge. I standardläge produceras 25 kvadratmeter i timmen.

Ricoh la i fjol till tilläggsfärgerna grön och orange för att ge användarna ett större färgomfång. För den som önskar går det också att skriva ut dubbelt CMYK för ökad produktivitet och CMYK plus vit för exempelvis transfermedier. Latexbläcket är Greenguard-certifierat.

 

Utskrifter på plagg

Planprintern Ricoh Pro TF6251 hybrid UV är en annan publikmagnet för Ricoh. Utskriftsbordet är 2,5 x 1,2 meter och maskinen kan skriva ut på både flexibla och rigida material. Karl Elias säger även att de kommer att demonstrera utskrifter direkt på plagg, bland annat med flaggskeppet Ri 2000.

Vad är dina förväntningar på Connect?

– Det är att vi ska nå ut till nya kunder som får se lite av vår utställning och får en vilja att komma till oss, för att känna på våra produkter.

Utskrifter direkt på plagg görs bland annat med Ricohs flaggskepp Ri 2000. Foto: Pressbild

Läs vidare

Det är hett för Connect-besökarna

Vi samtalade med SignPrint Connect-besökare om vad de var på jakt efter i det stora mässutbudet.
FotoJet (11)

Helautomatiskt skärsystem huvudnumret för Convertec

Helautomatiska skärsystem från italienska Elitron och nya modeller i amerikanska Mark Andys serie av digitala etikettpressar. Det är något av det Convertec kommer att visa i sin digitala monter under mässan Sign&Print Connect, 9–11 februari.
Convertec

Xeikon klara för Connect

Xeikon gör entré med nya högvolymspressar för det grafiska segmentet. Planen var att visa dem publikt på Drupa i fjol. Nu blir det istället digital visning under tre mässdagar på Sign&Print Connect.
Xeikon

Skärmar för digital skyltning i fokus

Spångaföretaget SwedX ägnar sig åt alla möjliga typer av digital skyltning och har stora namn som Audi, Toyota och Novotel Hotels bland sina kunder.
B695D95B-3377-4738-B5B2-39D9A6BE259A (002)

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera