Ricoh: ”En kostnadseffektiv produktion”

Karl Elias hos Ricoh vill visa mässbesökarna hur de erbjuder produktivitet och kvalitet i produktionen. Foto: Pressbild

Storformatsskrivare för skivor och rullmedia, DTG-skrivare, och en hyllad arkmatad produktionsskrivare tillsammans med broschyrframställning demonstreras hos Ricoh.

Ricoh tar sikte på att visa upp en mix av maskiner på Sign&Print Connect. Enligt Karl Elias visar företaget sitt utbud inom två produktsegmentet. Dels inom affärsområdet Industrial, vilket inkluderar latexskrivare, DTG-skrivare och flatbäddskrivare med uv-teknik. Dels får publiken en inblick i företagets register inom arkmatad utskrift. Tillverkaren visar Ricoh Pro C9200 i kombination med efterbehandlingsleverantören Plockmatics maskin för att göra häften och broschyrer – PBM5035 online Bookletmaker.

– Dessa ger en kostnadseffektiv produktion, med en utmärkt kvalitet och produktivitet, säger Karl Elias när han ger den samlade bilden av produkterna i utställningen.

Rulle och storformat

För rullmaterial visas Ricoh Pro L5160. Det är en storformatskrivare utrustad med tre skrivhuvuden och enligt tillverkaren kan den nå en hastighet på 46,7 kvadratmeter i timmen för fyrfärgstryck i höghastighetsläge. I standardläge produceras 25 kvadratmeter i timmen.

Ricoh la i fjol till tilläggsfärgerna grön och orange för att ge användarna ett större färgomfång. För den som önskar går det också att skriva ut dubbelt CMYK för ökad produktivitet och CMYK plus vit för exempelvis transfermedier. Latexbläcket är Greenguard-certifierat.

 

Utskrifter på plagg

Planprintern Ricoh Pro TF6251 hybrid UV är en annan publikmagnet för Ricoh. Utskriftsbordet är 2,5 x 1,2 meter och maskinen kan skriva ut på både flexibla och rigida material. Karl Elias säger även att de kommer att demonstrera utskrifter direkt på plagg, bland annat med flaggskeppet Ri 2000.

Vad är dina förväntningar på Connect?

– Det är att vi ska nå ut till nya kunder som får se lite av vår utställning och får en vilja att komma till oss, för att känna på våra produkter.

Utskrifter direkt på plagg görs bland annat med Ricohs flaggskepp Ri 2000. Foto: Pressbild

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *