Helautomatiskt skärsystem huvudnumret för Convertec

PUBLICERAD: 6 februari 2021
UPPDATERAD: 6 februari
Carsten Vilain Jensen, vd på Convertec, säger att man framför allt kommer att visa Elitrons skärbord Kombo TH under Connect-mässan. På bilden är även Caroline Anne Bell, marknadsförings- och försäljningskoordinator på Elitron. Foto: Claes Nordström

Helautomatiska skärsystem från italienska Elitron och nya modeller i amerikanska Mark Andys serie av digitala etikettpressar. Det är något av det Convertec kommer att visa i sin digitala monter under mässan Sign&Print Connect, 9–11 februari.

Convertec Graphic Technics AB har sålt tryck- och konverteringslösningar i över 30 år inom den grafiska branschen med fokus på den nordiska marknaden. Företaget är återförsäljare för ett stort antal ledande varumärken och i samband med den digitala mässan Sign&Print Connect vill man lyfta fram några av dessa inom digitalt tryck och digital efterbehandling, som olika skär- och fräsningssystem.

Skärsystem med dubbla huvuden

Inte minst handlar det om Elitrons prisvinnande digitala skärsystem Kombo TH, samt den nya instegsmodellen Spark, som utlovas kunna förena kvalitet och robusthet som hos de större traditionella modellerna.

– Kombo TH har ett skärs- och frässystem med dubbla skärhuvuden som båda kan arbeta tillsammans eller helt oberoende av varandra. Elitron var först med detta banbrytande koncept som i dag har utvecklad sig till ett varumärke från Elitron. Det är ett avancerat system som Elitron tagit fram för att unikt bemärka sig och stå ut framför sina konkurrenter, säger Carsten Vilain Jensen, vd på Convertec.

Convertec har sedan tidigare gjort flera installationer med Elitrons helautomatiska digitala skärmaskiner inom förpackningsindustrin i Norden. Installationer som enligt företaget är strategiskt viktiga och skräddarsydda till den skandinaviska marknaden.

Helautomatiskt kameraövervakningssystem

Skärbordet är utrustad med ett högupplöst videoprojektionssystem samt visionssystemet  Seeker System, som Elitron tagit fram och har originalpatent på. Det är ett helautomatiskt kameraövervakningssystem som automatiskt hittar och identifierar de tryckta materialen var som helst på skärbordet, lägger dem i en arbetskö och påbörjar sedan jobben i tur och ordning. TH-modellen kan dessutom hantera flera olika jobb samtidigt.

Under mässan kommer även Elitrons senaste instegsmodell Spark att visas upp. Ett kompakt, digitalt och flexibelt skärsystem som också kan utrustas med Seeker System.

Visar splitterny Mark Andy-modell

Sedan många år tillbaka är Convertec återförsäljare för amerikanska Mark Andy, bland annat för modellerna Digital Pro och Digital One och Digital Series HD.  Lagom till mässan lanseras även den splitternya modellen, Digital series IQ, som kommer att synas i den digitala montern.

Slutligen kommer produkter från en helt ny leverantör visas upp, Azon Printers, som är specialiserade inom digitala tryckmaskiner för att trycka på en mängd olika material som trä, läder, plast, metall och textil i korta serier. Deras maskiner kan även trycka på många olikformade objekt som exempelvis är fyrkantiga eller cylindriska eftersom maskinerna ställer in sig automatiskt till höjden på ämnet som ska tryckas. Det finns även möjlighet att trycka punktskrift i 3d.

Når nya kundgrupper

Convertec har maskiner för allt ifrån smalbana och etikett till visuals, sign och print i sin portfölj. Historiskt har Convertec haft störst fokus på etikettindustrin samt  kartong-, well- och förpackningsindustrin. Men företaget är redan nu i full gång med att etablera sig i sign- och printbranschen, säger Carsten Vilain Jensen.

– Därför är det väldigt viktigt för oss att synas på en mässa som Connect. På så sätt kan vi nå kundgrupper som vi inte tidigare haft möjlighet att få kontakt med. Det är ett segment som vi jobbar mer och mer med, säger han.

Läs vidare

Det är hett för Connect-besökarna

Vi samtalade med SignPrint Connect-besökare om vad de var på jakt efter i det stora mässutbudet.
FotoJet (11)

Xeikon klara för Connect

Xeikon gör entré med nya högvolymspressar för det grafiska segmentet. Planen var att visa dem publikt på Drupa i fjol. Nu blir det istället digital visning under tre mässdagar på Sign&Print Connect.
Xeikon

Skärmar för digital skyltning i fokus

Spångaföretaget SwedX ägnar sig åt alla möjliga typer av digital skyltning och har stora namn som Audi, Toyota och Novotel Hotels bland sina kunder.
B695D95B-3377-4738-B5B2-39D9A6BE259A (002)

Ricoh: ”En kostnadseffektiv produktion”

Storformatsskrivare för skivor och rullmedia, DTG-skrivare, och en hyllad arkmatad produktionsskrivare tillsammans med broschyrframställning demonstreras hos Ricoh.
Karl_Elias

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera