Brover förvärvar värmländskt e-handelsföretag

Anders Wejdenmark, Calligraphen och Peter Veres, Brover Group.

Brover Group fortsätter förvärvsresan, denna gång med en e-handelsspelare och kunglig hovleverantör av trycksaker.

Moderbolaget i tryckerikedjan Justnu bytte  namn till Brover Group i början av 2019. Det var när moderbolaget ändrade kursriktning till att bli ett renodlat investmentbolag som det också bytte namn, något som Sign&Print tidigare har berättat om. Bolaget har gjort flera uppköp sedan dess. Nu står det klart att Brover Group förvärvar Calligraphen, en e-handlare med inriktning på produkter till årets alla högtider.

Huvudsäte i Värmland

Företaget grundades 1989 i värmländska Munkfors och basen finns där fortfarande med huvudkontor, lager och tryckeri. Det finns även lokala kontor med kundservice och prepress i Finland, Danmark och Norge samt ett försäljningskontor i Stockholm.

– Brover Group tar genom förvärvet av Calligraphen klivet in i ett nytt område inom grafisk e-handel, försäljning mot konsument, B2C. säger Brover Groups styrelseordförande Peter Veres om Calligraphen som även är kunglig hovleverantör av trycksaker. Bland annat har företaget producerat trycksaker till kronprinsessan Victorias bröllop.

Flera förvärv i år

Onlineföretaget Printer och offsettryckeriet Strands Grafiska är två av Brover Groups tidigare förvärv. Printer är specialiserade på grafiska produkter till företag, business to business och även Calligraphen kommer att ingå i affärområdet e-handel och online.

”Med Brover Group som ägare kommer Calligraphen att kunna utvecklas snabbare. Vi kommer att kunna satsa mer på vår marknadsföring inom e-handel samt introducera Calligraphen i fler länder framöver, säger Anders Wejdenmark, säger före detta ägaren av Calligraphen som kommer att fortsätta som vd i företaget.

Nordiska länderna

Efter det nya förvärvet omsätter Brover Group cirka 200 miljoner kronor. Den totala verksamheten täcker in hela de nordiska länderna utom Island. Lokalt i Sverige finns de på 23 platser runt om i Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Den lilla färgen i bläcket

Föreställ dig att du har en fordonspark med tio bilar. Alla kommer från olika tillverkare och varje bil körs på sitt eget, unika bränsle. Idiotiskt skulle du säkert säga. Men vad hade du sagt om det istället handlat om utskriftssystem? Här är det nämligen bläcket som alltid ger bästa resultatet – skräddarsytt för just skrivhuvudet i kombination med det valda materialet.

Publicerat av: