Starkt grafiskt år trots pandemi

Året, som präglats av den rådande coronapandemin, har inneburit utmaningar för den grafiska branschen. KA Olsson & Gems i Mölndal har trots yttre omständigheter haft ett bra verksamhetsår, enligt vd:n Christina Aspeborn.

Christina Aspeborn, vd för KA Olsson & Gems. Foto: KA Olsson & Gems

Christina Aspeborn, vd för KA Olsson & Gems. Foto: KA Olsson & Gems

KA Olsson & Gems i Mölndal erbjuder produkter som folier, tejp, lim och displaymaterial. Enligt företagets vd Christina Aspeborn så har framför allt den grafiska delen gått bra under verksamhetsåret, trots pandemin.

– När coronan slog till med all kraft i våras så påverkades även vårt företag. Därefter har försäljningen av grafiska produkter, folie och även tejp, rullat på väldigt bra.

Minskning inom detaljhandeln

Företaget arbetar med varumärken som 3M och STEK. Enligt Christina Aspeborn har försäljningen av 3M:s wrappingfolier och tejper samt STEK stenskottsskydd ökat. Men det finns ett område som minskat i försäljning.

– Inställda mässor samt sjunkande aktivitet inom detaljhandeln har givetvis påverkat försäljningen mot dessa kundgrupper.

Blickar framåt

På listan av aktiviteter för kommande år för företaget finns bland annat att lansera en egen e-handel och utöka säljkåren inom det grafiska segmentet. Men även att satsa på inredningsfolier som till exempel 3M DI-NOC, Fasara,  SQUID och digitala material som 3M Print Wrap Films.

– Vi kommer också att fortsätta satsningen på STEK Paint Protection Film med både DYNOshield och SHIELD effect och satsa vidare på våra utbildningar. Bland annat certifieringsutbildningarna 3M Endorsed, avslutar Christina Aspeborn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *