Starkt grafiskt år trots pandemi

Året, som präglats av den rådande coronapandemin, har inneburit utmaningar för den grafiska branschen. KA Olsson & Gems i Mölndal har trots yttre omständigheter haft ett bra verksamhetsår, enligt vd:n Christina Aspeborn.

Christina Aspeborn, vd för KA Olsson & Gems. Foto: KA Olsson & Gems

Christina Aspeborn, vd för KA Olsson & Gems. Foto: KA Olsson & Gems

KA Olsson & Gems i Mölndal erbjuder produkter som folier, tejp, lim och displaymaterial. Enligt företagets vd Christina Aspeborn så har framför allt den grafiska delen gått bra under verksamhetsåret, trots pandemin.

– När coronan slog till med all kraft i våras så påverkades även vårt företag. Därefter har försäljningen av grafiska produkter, folie och även tejp, rullat på väldigt bra.

Minskning inom detaljhandeln

Företaget arbetar med varumärken som 3M och STEK. Enligt Christina Aspeborn har försäljningen av 3M:s wrappingfolier och tejper samt STEK stenskottsskydd ökat. Men det finns ett område som minskat i försäljning.

– Inställda mässor samt sjunkande aktivitet inom detaljhandeln har givetvis påverkat försäljningen mot dessa kundgrupper.

Blickar framåt

På listan av aktiviteter för kommande år för företaget finns bland annat att lansera en egen e-handel och utöka säljkåren inom det grafiska segmentet. Men även att satsa på inredningsfolier som till exempel 3M DI-NOC, Fasara,  SQUID och digitala material som 3M Print Wrap Films.

– Vi kommer också att fortsätta satsningen på STEK Paint Protection Film med både DYNOshield och SHIELD effect och satsa vidare på våra utbildningar. Bland annat certifieringsutbildningarna 3M Endorsed, avslutar Christina Aspeborn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Canon LabelStream 4000 visas för nordiska mässpubliken

Canon lägger allt krut på en enda maskin under Packnorth den 10–12 maj. Canon LabelStream 4000, en spännande etikettpress som lanserades år 2019, har nu börjat hitta ut på marknader i Europa. Norden är ännu ett orört område, men Canon hoppas kunna lägga grunden för kommande installationer via Packnorth.

Publicerat av: 

Ricoh utmanar med vattenbaserad bläckskrivare i B2-format

Ricoh presenterar sin första vattenbaserade B2-bläckstråleskrivare med duplex-kapacitet. Den nya skrivaren är utrustad med ny bläck- och härdningsteknik och kan skriva ut på praktiskt taget vilken typ av papper som helst, inklusive bestrukna offsetkvaliteter – utan att använda primer.

Publicerat av: 

Förpackningskonsulter intar mässa

AFRY är ett förhållandevis nytt namn på det vi tidigare kände som Ångpanneföreningen, eller ÅF. När Packnorth arrangeras 10–12 maj är man en av utställarna. Vi frågade de välkända förpackningskonsulterna Niclas Björkholtz och Christian Håkansson om vad som lockar dem med Packnorth och vad man kommer att presentera i sin monter.

Publicerat av: