Kännbart förlängt bokslut för Aros

PUBLICERAD: 22 november 2017
UPPDATERAD: 22 november

Aros Bokbinderi hade en kämpig vår med ett stort omsättningstapp under fjolåret. Senare under året kunde bokbinderiet dock delvis räkna hem omsättningen.

Våren 2016 blev kännbar för bokbinderiet, då vissa kunder fick möta kraven på återbetalning av mervärdesskatt på trycksaker, vilket ledde till ett tapp i försäljningen. År 2015 landade omsättningen för Aros Bokbinderi på 26,2 miljoner. Senaste årsredovisningen visar – ett förlängt räkenskapsår från 1 januari 2016 och 16 månader framåt – 31,6 miljoner kronor. Rörelseresultatet gick back med 8,7 miljoner kronor. Årets resultat visar rött, minus 3,6 miljoner kronor.

I årsredovisningen framgår att Aros Bokbinderi sedan förra årets början genomgått flera organisatoriska förändringar. Bland annat genomgick företaget under senhösten en flytt till nya lokaler i Västerås vilket enligt företaget lett till en effektivare produktion och en minskad personalstyrka med sju personer. Flytten innebar en hel del extrakostnader.

Läs vidare

Anmäl dig till "Wrap & Remix by Antalis"

Antalis lanserar en helt ny tävling utöver det vanliga, med helt fantastiska priser att vinna. Bl.a en ikonisk 1965 Ford Mustang 350GT V8, HP Latex 630 Print & Cut eller VIP biljetter för Formel 1 Grand Prix i Italien. Tävlingen pågår från 1/2 till 30/6 2024.
3-main

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

V-TAB köper KB-MEDIA

Halländska digitaltryckeriet KBMEDIA uppgår i V-TAB men kommer finnas kvar som eget varumärke. Förhoppningen är en stark fullserviceaktör i regionen.
v-tab kbmedia

ZetaDisplay köper österrikiskt digitalt skyltföretag

Det digitala skyltföretaget ZetaDisplay gör ännu ett storförvärv i och med köpet av Österrikiska Peakmedia. Malmöföretaget vill vara drivande i konsolideringar på den europeiska marknaden inom digital signage.
ZetaDisplay-web

Senaste nytt

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w