Kännbart förlängt bokslut för Aros

Aros Bokbinderi hade en kämpig vår med ett stort omsättningstapp under fjolåret. Senare under året kunde bokbinderiet dock delvis räkna hem omsättningen.

Våren 2016 blev kännbar för bokbinderiet, då vissa kunder fick möta kraven på återbetalning av mervärdesskatt på trycksaker, vilket ledde till ett tapp i försäljningen. År 2015 landade omsättningen för Aros Bokbinderi på 26,2 miljoner. Senaste årsredovisningen visar – ett förlängt räkenskapsår från 1 januari 2016 och 16 månader framåt – 31,6 miljoner kronor. Rörelseresultatet gick back med 8,7 miljoner kronor. Årets resultat visar rött, minus 3,6 miljoner kronor.

I årsredovisningen framgår att Aros Bokbinderi sedan förra årets början genomgått flera organisatoriska förändringar. Bland annat genomgick företaget under senhösten en flytt till nya lokaler i Västerås vilket enligt företaget lett till en effektivare produktion och en minskad personalstyrka med sju personer. Flytten innebar en hel del extrakostnader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Ny studie: Så upplever företag hållbarhetsarbetet

56 procent av tillfrågade europeiska företag upplever det som kämpigt att göra gröna investeringar eftersom andra affärsproblem ses som mer krävande. Och bara en tredjedel av företagens chefer ser den digitala transformationen som en möjliggörare för mer hållbara affärsmetoder. Det framgår i en ny Ricoh-studie.

Publicerat av: 

Canon sätter standard för CAD-utskrifter

Canons nya storformatsskrivare för CAD-ritningar och affischutskrifter i färg täpper till luckan tillverkaren haft när det gäller att nå kunder i låg- och mellansegmentet.
– Man har tagit de bästa bitarna från Canons produktionsperspektiv och gjort det i en ny smidig kompakt lösning. Den här kommer vi definitivt se mer av på marknaden i sitt segment, säger Matteus Celinski, Sverigechef hos Canon.

Publicerat av: